Hovädzie líčka

Zdieľajte recept

Hovädzie líčka

By 7. január 2015

Dusené na červenom víne a koreňovej zelenine pomaly, dlho a pri nízkej teplote. Mäso je potom jemné, šťavnaté a dá sa jesť aj lyžicou...

Postup prípravy

  1. Najskôr som nakrájal zeleninu na kocky, na dve kilá mäsa som nakrájal jednu cibuľu, tri strúčiky cesnaku,  asi dve mrkvy, jeden väčší petržlen a asi také isté množstvo zeleru.Hovädzie líčka
  2. Potom hovädzie líčka na väčšie kocky.Hovädzie líčka
  3. Mäso som dochutil čerstvo mletým korením a soľou, v hlbšej panvici som ho nechal na bravčovej masti zatiahnuť z každej strany a odložil som ho bokom.Hovädzie líčka
  4. Do tej istej panvice som vložil nakrájanú cibuľu a keď bola orestovaná do hneda, pridal som k nej nakrájanú zeleninu a cesnak, restoval som asi 20 minút, zelenina chytila krásnu farbu, vtedy som pridal dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku a tiež som ho zarestoval.
  5. Zalial som kvalitným suchým, červeným vínom (7 dcl) a redukoval som ho asi 20 minút.
  6. Potom som do zeleninovo - vínového základu vložil opečené mäso, dolial som vodou tak, aby bolo zakryté a vložil som ho aj s pokrievkou na 3 hodiny do vyhriatej rúry...na 160°C.
  7. Mäso je už hotové, úplne mäkké...tak som ho z omáčky vybral a dal som ho bokom.
  8. Omáčku som rozmixoval, dochutil hnedým cukrom a soľou.
  9. Vložil som do nej malé guľaté cibuľky a na plyne som ju redukoval ešte asi pol hodinku, pokiaľ nebola cibuľka a omáčka  hotová, na záver som do nej pridal oriešok masla...

Podával som na zemiakovej kaši s pažítkou...dobrú chuť :)

Hovädzie líčka

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Hovädzie líčka

  1. Roman Juran

    Recept je zaujímavý lebo som dostal hov . lička
    Len tie hnedé žampiňony sú písané ako ingrediencie a v recepte spomínané niesu ?!
    Kedy alebo či ich tam dať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>