Zelerové hranolky

Zdieľajte recept

Zelerové hranolky

By 17. december 2014

Hranolky nemusia byť vždy len zo zemiakov. Skúste zdravšiu variantu zo zeleru. Hodia sa ako samostatný pokrm alebo ako príloha k mäsu. Tá chuť vás určite príjemne prekvapí.  :)

Postup prípravy

  1. Očistený zeler nakrájame na 1 cm plátky a potom ešte na hranolčeky.  V mise ich opatrne posypeme kari korením (nie veľa, aby pokrm nebol horký), posolíme, pridáme pretlačený cesnak a pokvapkáme olejom.
  2. Dobre premiešame, aby sa všetky kúsky pekne obalili.  Rozprestrieme na plech  vyložený pečiacim papierom . Aby sa hranolky dobre upiekli, nemali by sa prekrývať.
  3. Pečieme na 200 stupňoch cca 30 minút. (Ja  som piekla v mikrovlnke na funkcii chrisp ... preto ten okrúhly zapekací tanier.)Zelerové hranolky
  4. Upečieme do chrumkava a podávame.Zelerové hranolky
  5. Ako samotný pokrm podávame s dipom ... zamiešaným z jogurtu, kyslej smotany, trochou soli, pridáme k tomu citrónovú šťavu a čerstvo namleté čierne korenie.

    Zelerové hranolky

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>