Jesenný tekvicový cheesecake

Zdieľajte recept

Jesenný tekvicový cheesecake

By 18. november 2014

Už som spomínala, že milujem tekvicu? Na sladko, na slano, s čokoládou, s orechmi, so škoricou... pre všetkých milovníkov cheesecake je tento MUST HAVE! Správne krémový, s orechovo-ovseným korpusom a vôňou jesene.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, inak hrozí že sa cesto zrazí. Okraje tortovej formy vymažeme maslom, dno vystelieme papierom na pečenie.
  2. Sušienky si rozmixujeme na jemný prášok, zamiešame k nim pomleté orechy a soľ. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy.
  3. Pohárom utlačíme dno aj celé okraje a vytvarujeme korpus. Zatiaľ ho dáme odpočívať do chladničky.
  4. V miske si ručne vymiešame tekvicové pyré, cream cheese a jogurt. Potom zapracujeme aj práškový cukor, škoricu, vanilku a preosiatu múku. Nezabudnite poriadne zoškrabať okraje a dno misy.
  5. Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec primiešame aj citrónovú šťavu. Hotovú zmes nalejeme do korpusu a pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 50-60 minút na 165-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).
  6. Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala, tak nám nezoschne a bude krásne krémový.
  7. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  8. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Pred podávaním ho môžeme posypať kakaom, servírujeme so šľahačkou.
  9. Dobrú chuť prajem!

Jesenný tekvicový cheesecake
Jesenný tekvicový cheesecake

Jesenný tekvicový cheesecake

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>