Vypracujeme si cesto na korpus - múku, soľ, na kocky nakrájané studené maslo, cukor a mandľovú múčku spracujeme rukou.
Nakoniec pridáme vajce a vypracujeme lepkavé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň 30 minút. Dno formy na tarte vystelieme papierom na pečenie.
Cesto rozvaľkáme na kruhový plát, vystelieme ním dno a okraje formy, poprepichujeme ho špáradlom aby sa počas pečenie nenadúvalo.
Pečieme cca 20-30 minút na 180 stupňov.
Bielu čokoládu roztopíme nad parou, za stáleho miešania ju necháme vychladnúť. Potom do nej primiešame mascarpone, mandľovú múčku, a opatrne aj vyšľahanú šľahačku.
Hotový krém rozotrieme na vychladený korpus a poukladáme naň ovocie.
Ja som koláčik ešte posypala sekanými mandľami a ozdobila čokoládovým krémom ganache.