NajRecept.sk Mäso Králičie mäso Králik pečený na víne s cesnakom a bylinkami
Králik pečený na víne s cesnakom a bylinkami
Recept Králik pečený na víne s cesnakom a bylinkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   1.10.2014

Králik pečený na víne s cesnakom a bylinkami

Zajace nechováme a tak sa u nás na tanieri objaví naozaj len zriedka ... Ako tento ... bol darovaný a chutil výborne ... Príprava je ako u väčšiny pečeného mäsa veľmi jednoduchá ... :)

Suroviny
očistený
králik
(na podlievanie)
biele víno
(údená)
slanina
cesnak
majorán
soľ
nové korenie
čierne korenie
bobkový list
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Králika naporcujeme, nasolíme, kúsok slaninky nakrájame na kocky, opečieme ju a vo výpeku opečieme aj kúsky králika, aby sa zatiahol .
  2. Uložíme ho do pekáča, zalejeme výpekom.
  3. Neočistený cesnak prekrojíme naprieč a pridáme ku králikovi. Čím viac cesnaku, tým lepšie ... má vynikajúcu chuť taký upečený.
  4. Vhodíme bobkový list a korenie, králika obložíme nakrájanou slaninkou.
  5. Ppridáme bylinky.
  6. Podlejeme vínom a prikryté šupneme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
  7. Ja som hruď naplnila mletým mäsom ochuteným ako na fašírky.
  8. Pomaly pečieme, počas pečenia polievame a podľa potreby prilievame víno. Samozrejme dožičíme aj sebe a partnerovi. :)))))))
  9. Keď je mäsko mäkké, odkryjeme a zapečieme do červena ... pozor ... nenechajte mäso vysušiť ... nemá kožu ako kuracina či iná hydina.
  10. Podávame s ryžou, či zemiakmi v rôznej úprave a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť .... :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár