NajRecept.sk Dezerty Levanduľová pena
Levanduľová pena
Recept Levanduľová pena
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   27.9.2014

Levanduľová pena

Suroviny
125 ml
smotana na šľahanie
2 PL
kryštálový cukor
čerstvé 2 PL alebo sušených 1 PL
levanduľové kvety
250 g
mascarpone
(v prášku) 5 g
želatína
(Wilton - Violeta. fialové)
potravinárske farbivo

Na ozdobu:

100 ml
šľahačková smotana
1 PL (zarovnaná)
práškový cukor
pár lupienkov
Levanduľa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Slahackovu smotanu, cukor a levandulu nechame zovriet, stisime teplotu a na miernom ohni povarime 2 minuty.
  2. Odstavime a prikryte nechame vychladnut.
  3. Scedime cez sitko.
  4. Zelatinu pokropime 1-2 PL vody a nechame napucat asi 10 minut.
  5. Potom ju na miernom ohni zahrejeme, kym je tekuta.
  6. Nevarime!Odstavime z ohna.
  7. Mascarpone vymiesame a za staleho slahania pridame polovicu levandulovej smotany.
  8. Druhu polovicu levandulovej smotany pridame k rozpustenej zelatine, dobre premiesame, nechame mierne ochladit.
  9. Nalejeme do mascarpone a spolu dobre preslahame, kym sa zmes spoji.
  10. Nakoniec pridame potravinarske farbivo.
  11. Naplnime do poharov a odlozime do chladu stuhnut .
  12. Podavame s kopcekom slahacky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár