Fotorecept: Fazuľové lečo

Zdieľajte recept

Fotorecept: Fazuľové lečo

By 2. august 2014

Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára ... Dajú sa z neho ale pripraviť aj rôzne jedlá teplej kuchyne ... :) Najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto - zo strakatej ....

 

  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Uvaríme fazuľu v slanej vode do polomäkka.
  2. Necháme vychladnúť.
  3. Nakrájame zeleninu na kúsky.

    fazuľové lečo 1

  4. Na oleji urestujeme cibuľu.

    fazuľové lečo 2

  5. Pridáme papriku a paradajky.Tie môžeme najskôr spariť a ošúpať.

    fazuľové lečo 3

  6. Pridáme uvarenú fazuľu.

    fazuľové lečo 4

  7. Spolu chvíľu podusíme, potom pridáme 2 veľké rajčinové pretlaky a preosiate Deko.

    fazuľové lečo 5

  8. Zamiešame a naplníme poháre.
  9. Uzatvorené sterilizujeme 10-15 min.
  10. Odložíme na policu, v zime príde vhod ...  :)

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

4 odpovedí na Fotorecept: Fazuľové lečo

  1. Anna Nottna

    Toto lečo robievam aj s obmenou. Namiesto fazule dám sterilizované šampióny množstvo podľa chuti a sterilizovanú kukuricu. Potom máme z toho mexickú zmes na pizzu alebo mäso. Postup pri zaváraní je taký istý ako pri leče s fazulou.

  2. Eva

    A kdy tam dáváte ten cukr? V postupu vam nejak uplne vypadl.

  3. babahela

    Recept má názov “Bulharský šalát”. Robím ho už roky a je vynikajúci a to aj samotný, aj ako príloha, aj na studeno, aj teplý. V recepte ste však zabudli na ocot a cukor – v postupe. Tie dávame nakoniec a ešte všetko má prevrieť. Deko vôbec nedávam, iba soľ. Horúce plním do pohárov, Uzavreté otočím a už vôbec nesterilizujem a nikdy som nemala pokazené.

  4. klaura
    klaura

    No, predovšetkým “Bulharský šalát” je celkom iný recept, do Bulh. šalátu sa dávajú šalátové uhorky aj so šupkou a nejde do neho fazuľa … Keď je v surovinách cukor a ocot je logické, že ich dávame aj do leča … A či niekto sterilizuje, alebo nie, je to jeho vec, ja si zaváraniny istím a radšej sterilizujem … Ale ďakujem za komentár … Laura

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>