NajRecept.sk Dezerty Panna cotta
Panna cotta
Recept Panna cotta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   3.6.2014

Panna cotta

Suroviny
500 ml
šlahačková smotana
100 ml
mlieko
100 g
cukor kryštálový
3 plátky
číra želatína
(zrnká)
vanilkový lusk

Na poliatie:

zriedený dobrý džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si do studenej vody namočíme želatinu a necháme ju napučať.
  2. Vanilkový struk po dĺžke narežeme a nožom vyškriabeme voňavé vnútro.
  3. Do hrnca vlejteme smotanu a mlieko, pridáme cukor a vyškrabanú vanilku.
  4. Na miernom ohni za občasného miešania privedieme do varu. Potom zmes odstavíme a miešame, kým trochu nevychladne. ( aspoň na 80 °C)
  5. Napučané plátky želatiny vyberieme z vody a vložíme ich do smotany.
  6. Miešame, kým sa želatina celkom nerozpustí.
  7. Vhodné nádoby (misky, šáločky, poháre) vypláchneme studenou vodou a smotanovú zmes ponalievame do misiek.
  8. Dáme stuhnúť do chladničky na 4 - 6 hodín.
Podávame vyklopené na tanieriku poliate ovocnou šťavou. Pripravíme si ju napríklad rozriedením dobrého džemu, alebo si na panvičke necháme sklaramelizovať trochu cukru, hodíme na to čerstvé alebo mrazené ovocie, podlejeme troškou vody a spolu prehrejeme.  

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár