Fotorecept| Rajčinovo-bazalková pizza

Zdieľajte recept

Rajčinovo-bazalková pizza

By 5. jún 2014

Tento rok som začala naozaj dobrými receptami a jedným z nich sú aj Cookies s kúskami čokolády podľa Jim Laheys. Ak ste ich ešte stále nevyskúšali prichádzate naozaj o veľa. Jim Laheys je proste génius a ja nedám dopustiť na jeho knihu: My bread,the revolutionary no work,no knead method. Ak si chcete tento rok dopriať nejakú kvalitnú knihu tak prosím neváhajte a siahnite po tejto pretože naozaj stojí za to...

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do misky si dáme múku,droždie,cukor a soľ.
  2. Premiešame a pridáme vodu.
    pizza 1
    pizza 2
  3. Pomocou ruky si to vypracujeme do cesta ( bude to celkom náročné ale nebojte sa skôr či neskôr cesto príde dokopy)
    pizza 3
    pizza 4
  4. Prikryjeme utierkou a necháme odpočinúť pri izbovej teplote na 2 hodiny.
    pizza  5
  5. Rúru si predhrejeme na 260 °C. Ja som na svoju pizzu použila celé cesto pretože mám veľký plech ale ak chcete môžte si ho prekrojiť na polku. Jednu polku schováme do chladničky (na max 1 deň) a druhú použijeme na pizzu.
  6. Na plech si rozotrieme olivový olej a pomaly si naň roztiahneme cesto. Buďte opatrní aby sa vám nepotrhalo.Ak budete mat pocit, že ho roztrhnete jednoducho počkajte pár minút a pokračujte v rozťahovaní.
    pizza 6
  7. Napokon si na cesto rozotrieme rajčinovú omáčku( tu si pripravíme tak že si dáme konzervu rajčín,soľ a olivový olej do mixéra,rozmixujeme do hladka),posypeme sušenými chilli papričkami.
    pizza 7

    pizza 8
    pizza 9
    pizza 10
    pizza 11
  8. Pridáme mozzarellu a bazalku (ktorú sme si predtým nakrájali na menšie kúsky ).
    pizza 12
  9. Dáme piecť na 18-20 min.pizza 13

Môj blog: www.madewithlovesk.blogspot.co.uk


Kontakt na mňa: denisaratulovska@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>