Fotorecept| Marocký baklažán

Zdieľajte recept

Fotorecept| Marocký baklažán

By 8. máj 2014

Recept som videla u Zuzky. Moja staršia dcérka je vegetariánka, a preto tento recept by som rada venovala jej. Raz za čas je však dobré aj pre nás ( mäsožravcov) dopriať si takúto zeleninovo - syrovú pochúťku. Príprava baklažánu je nenáročná. S hriankou a zeleným šalátom si doprajme ľahký letný obed.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Baklažán umyjeme, osušíme a prerežeme pozdĺž na polovicu.Marocký baklažán 2
  2. Urobíme priečne zárezy do kríža. Dávame pozor, aby sme neprerezali šupinu.
  3. Osolíme a položíme na papierovú utierku na 10 - 15 minút reznou stranou dolu. Necháme ho vypotiť.Marocký baklažán 3
  4. Na suchej panvici opražíme sezamové semiačka , odložíme bokom a necháme vychladnúť.Marocký baklažán 4
  5. Rúru rozohrejeme na 200 °C. Baklažán potrieme olejom a dáme piecť na cca 15 minút do zlatova.Marocký baklažán 5
  6. Vyberieme z rúry, posypeme rozdrvenou fetou a dáme ešte na chvíľu zapiecť ( 7-10 min.)
  7. Medzitým si pripravíme dressing:Z uvedených surovín tyčovým mixérom všetko spolu rozmixujeme. Ja som ešte naviac pridala chilli lupienky.Marocký baklažán 6
  8. Baklažán uložíme na zelený šalát. Posypeme sezamovými semiačkami, pokvapkáme dressingom a môžeme si pochutnávať.

Marocký baklažán 7

Marocký baklažán 1

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>