Fotorecept: Jahodovo-šľahačkový zákusok

Zdieľajte recept

Fotorecept: Jahodovo-šľahačkový zákusok

By 6. máj 2014

Jednoducho povedané výborný zákusok. Jednoduchý na prípravu a chuťovo výborný. Jemnú piškótu pokrýva jahodová plnka, ktorá je veľmi osviežujúca. Všetko schované pod bielou prikrývkou zo šľahačky. Šľahačkovú smotanu som použila čerstvú, ale môžete použiť aj práškovú šľahačku. K jahodovému kompótu, z ktorého sa robí prostredná, červená plnka, som pridala aj trochu jahodového sirupu. Okrem ochutenia šťavy, sirup splnil aj ďalšiu úlohu - zabezpečil pekné zafarbenie jahodovej plnky. Zákusok skvele vyzerá a rovnako skvele chutí. Najlepšie dobre schladený z chladničky. Recept mám od kolegyne a ona od.... atď...atď...... :) Vrele doporučujem vyskúšať.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Žĺtky vyšľaháme do penista s kryštálovým cukrom.
  2. Pridáme olej, prešľaháme, pridáme vodu, prešľaháme.
    Jahodovo - šľahačkový zákusok2
  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Bielka vyšľaháme so štipkou soli a vmiešame do žĺtkov.Jahodovo - šľahačkový zákusok3
  5. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
    Jahodovo - šľahačkový zákusok4
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C cca 20 minút.
  7. Cesto necháme vychladnúť.
  8. Jahody vylejeme z plechovky a popučíme ich.
  9. Nemixujeme, mali by ostať aj kúsky.
  10. Odmeriame si 2 jahodové kompóty a doplníme sirupom alebo vodou na celkové množstvo 850 ml.
  11. Pridáme zlaté klasy, vanilkový cukor, rozmiešame a uvaríme hustú kašu.

    Jahodovo - šľahačkový zákusok5

  12. Za občasného premiešania necháme vychladnúť.
  13. Vychladnutú kašu natrieme na piškótu a dáme schladiť.

    Jahodovo - šľahačkový zákusok6

  14. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a natrieme na zákusok.
  15. Pokrájame na rezy ( kocky) a príp. môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.

Poznámka:

Nedávno som čítala,  že šľahačkovú smotanu je dobre na 10 minút pred šľahaním vložiť do mrazničky, aby sa dobre vyšľahala a dobre držala tvar. V UK je šľahačková smotana taká hustá, že nie je potrebné pridávať ani smetafix , takže neviem posúdiť túto radu. Ešte som nikdy nemala problém, aby som šľahačkovú smotanu nevyšľahala.

Jahodovo - šľahačkový zákusok1

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (6 hlasov, priemerne: 4,33 z 5)
Loading...

Jedna odpoveď pre Fotorecept: Jahodovo-šľahačkový zákusok

  1. Judita Balazsova

    Su velmi pekne a myslim ze su aj vyborne kolace

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>