NajRecept.sk Dezerty Fotorecept | Bielková roláda s citrónovou plnkou
Fotorecept | Bielková roláda s citrónovou plnkou
Fotorecept | Bielková roláda s citrónovou plnkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   7.5.2014

Fotorecept | Bielková roláda s citrónovou plnkou

Veľmi jemná roláda bez múky rozplývajúca sa na jazyku. Dobre vychladená z chladničky mi priam pripomenula vtáčie mlieko s citrónovým dochutením. Do plnky som použila domáci Lemond curd. Na prípravu je veľmi jednoduchá a na suroviny nenáročná. Mala som trochu obavy či sa nebude lámať, praskať pri stáčaní, pretože som totiž nikdy nepiekla roládu iba z bielkov. Naopak bola som milo prekvapená z jemného cesta, s ktorým sa dobre pracovalo a bolo naozaj chutné

Suroviny
5 ks
bielok
225 g
jemný kryštálový cukor
1/2 KL
ocot
1 KL
solamyl
1/2 KL
vanilkový extrakt
štipka
soľ

Na krém:

250 ml
šľahačková smotana
4 PL
lemon curd
práškový cukor na posypanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielka našľaháme so štipokou soli.
  2. Postupne pridávame cukor a zakaždým dobre prešľaháme.
  3. Potom pridáme ocot, vanilkový extrakt a solamyl.
  4. Opäť dobre prešľaháme.
  5. Na plech ( 30x40) vyložený papierom na pečenie rozotrieme vyšľahané bielka.  Nemusíme ich rozotierať úplne do rohov plechu.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 °C približne 15 minút. Zbytočne ju nevysušme!
  7. Necháme vychladnúť.  
  8. Papier na pečenei (čistý) poprášime práškovým cukrom a vychladnuté cesto naň vyklopíme. 
  9. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. 
  10. Pridáme lemond curd a prešľaháme krátko, kým sa obe hmoty spoja.
  11. Roládu natrieme krémom a stočíme ju.  
  12. Odložíme do chladničky stuhnúť. 
  13. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.  
TIP: Ja som použila 300 ml šľahačkovej smotany (v UK je taká gramáž) a pridala som 2 PL lemond curd, preto je tej plnky tak veľa. Myslím, že použitie trochu menšieho plechu by bolo ideálne. Roláda by bola trochu hrubšia a krajšie by ukázala v konečnom efekte.      
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár