NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Talianska šošovicová polievka
Talianska šošovicová polievka
Recept Talianska šošovicová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   3.4.2014

Talianska šošovicová polievka

Milujem talianske jedlo. Kedysi som si myslela, že talianska kuchyňa sú len špagety a pizza, ale odkedy mám skvelú knihu The Italian Cookery Course, spoznávam jej nové vône a chute :). Polievka Stufato di lenticchie, pomodori e spinaci je nesmierne sýta, stačí ak si k nej dáte kúsok domáceho chleba a máte z nej plnohodnotný chod.

Suroviny
500 g krabička
paradajková passata
250 g
hnedá šošovica
4 strúčiky
cesnak
1 malá
čili paprička
250 g
čerstvý špenát
1 stredný kus
cibuľa
4 stopky
zeler
3 stredné kusy
mrkva
2 väčšie kusy
zemiaky
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1,7 l
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si dáme variť šošovicu. Keď je takmer mäkká osolíme ju a necháme uvariť domäkka.
  2. Scedíme.
  3. Do hrnca si dáme olivový olej (cca 3 PL), na miernom plameni ho zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Keď nám cibuľka zosklovatie pridáme 2 strúčiky nadrobno nakrájaného cesnaku a hneď ako nám začne rozvoniavať pridáme nakrájaný zeler, mrkvu a zemiaky nakrájané na kocky a zeleninu necháme restovať cca 5 minút.
  5. Prilejeme polovicu paradajkovej passaty, vodu a privedieme k varu.
  6. Keď nám polievka začne vrieť osolíme ju. Varíme kým zelenina nie je mäkká (trvá to dlhšie, kvôlipassate lebo je kyslá, takže ani len nerozmýšľajte nad tým, že šošovicu budete variť v polievke, hrozí, že by sa vám neuvarila).
  7. Keď je zelenina uvarená, dáme si do panvice olej (cca 3 PL), zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a čili.
  8. Hneď ako začnú rozvoniavať (dajte pozor aby sa vám nespálili) pridajte zvyšnú passatu a keď začne vrieť odstavte.
  9. Túto zmes prilejte k polievke, pridajte uvarenú šošovicu, vhoďte do nej čerstvé listy špenátu, počkajte kým sa sparia (trvá to asi minútu), okoreňte prípadne dosoľte a odstavte.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár