Nadýchaná vanilková piškóta

Zdieľajte recept

Nadýchaná vanilková piškóta

By 2. február 2014

Perfektná jemná vanilková piškóta, ktorú môžete upiecť deň vopred. Vanilka prevonia celý koláč alebo tortu a k tomu ešte aj celý váš byt.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C.
  2. Plech na pečenie dobre vymastíme a vysypeme múkou.
  3. Žĺtka spolu s oboma cukrami vymiešame do peny a striedavo vmiešavame po lyžičkách olej a vodu.
  4. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s práškom do pečiva a striedavo striedavo primiešavame k žĺtkam.
  5. Do cesta nakoniec jemne primiešame vanilkové semiačka.
  6. Cesto rovnomerne rozlejeme na prirpavený plech.
  7. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C počas 5-8 minút (tak aby cesto nebolo tvrdé a ani nedopečené, kontrolujeme špajdlou).
  8. Upečenú vanilkovú piškótu necháme poriadne vychladnúť.nadychana vanilkova piskota

 

 

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 4,50 z 5)
Loading...

3 odpovedí na Nadýchaná vanilková piškóta

  1. brona

    a velkost plechu?

  2. Maja

    ..piškóta je upečená a je parádna ale…….stačí použiť polovičné množstvo vody a oleja,piecť určite viac ako 5-8min (ja som piekla 25min) a toto množstvo cesta stačí na tortovú formu o priemere 24cm (ak chcete hrubšiu piškótu) alebo 26cm (pre tenšiu piškótu)..

  3. Megy2005

    Milá Katka. Už pečiem nejaký ten piatok,ale musím povedať ,takúto piškotu som ešte neupiekla.Mala som na veľký plech len 4 vajka/bohužiaľ som mala skazené/ a mám plný plech.Je krásna nadýchaná a naozaj vonia celý byt.Ďakujem.Odteraz je to u mňa recept ++++++++.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>