NajRecept.sk Torty Nadýchaná vanilková piškóta
Nadýchaná vanilková piškóta
Recept Nadýchaná vanilková piškóta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   2.2.2014

Nadýchaná vanilková piškóta

Perfektná jemná vanilková piškóta, ktorú môžete upiecť deň vopred. Vanilka prevonia celý koláč alebo tortu a k tomu ešte aj celý váš byt.

Suroviny
100 g
hladká múka
140 g
polohrubá múka
2 KL
kypriaci prášok
1 ks
vanilkový struk
200 g
práškový cukor
2 KL
vanilkový cukor
4 ks
vajce
100 ml
voda
100 ml
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C.
  2. Plech na pečenie dobre vymastíme a vysypeme múkou.
  3. Žĺtka spolu s oboma cukrami vymiešame do peny a striedavo vmiešavame po lyžičkách olej a vodu.
  4. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s práškom do pečiva a striedavo striedavo primiešavame k žĺtkam.
  5. Do cesta nakoniec jemne primiešame vanilkové semiačka.
  6. Cesto rovnomerne rozlejeme na prirpavený plech.
  7. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C počas 5-8 minút (tak aby cesto nebolo tvrdé a ani nedopečené, kontrolujeme špajdlou).
  8. Upečenú vanilkovú piškótu necháme poriadne vychladnúť.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár