Zemiakový šalát

Zdieľajte recept

Zemiakový šalát

By 12. január 2014

Vianoce bez snehu a zemiakového šalátu sa nerátajú. Samozrejme, že Vianoce nie sú len o jedle a snehu, ale nepochybne to k nim tiež patrí.

Postup prípravy

Nepíšem koľko čoho, lebo každý si ho môže prispôsobiť podľa svojich chutí.

  1. Začínam zvyčajne tým, že umyjem zemiaky a dám ich variť do studenej vody. Mali by byť zhruba rovnako veľké, aby sa uvarili v rovnakom čase.
  2. A tu máme tri možnosti. Buď ich uvaríme tak akurát, alebo sa rozvaria a potom budú ako blato, alebo budú nedovarené. Áno, prvá možnosť je ideálna.
  3. Pokiaľ sa varia, tak zvyčajne k nim prihodím aj mrkvu a vajcia, nech sa tiež uvaria, hrášok len zalejem vriacou vodou a nechám ho tam minútku, dve.
  4. Zemiaky po uvarení schladím studenou vodou, aby sa potom ľahšie ošúpali.
  5. Pokiaľ sa mi to všetko varí, tak si zvyčajne nakrájam nadrobno cibuľu a kyslé uhorky, potom aj tú uvarenú mrkvu a olúpem vajcia.
  6. Očistené zemiaky nakrájam takým smiešnym kolieskom s drótikmi, na kocky, pridám k nim cibuľu, mrkvu, hrášok, šťavu z uhoriek a dochutím soľou a čerstvo mletým korením.
  7. Dobre premiešam a potom pridávam majonézu.
  8. Zjemním sladkou, 12% smotanou v pomere k majonéze asi tak 1:2, šalát nie je potom taký ťažký.
  9. Keď už je šalát hotový a dochutený, až potom k nemu pridávam nakrájané vajcia a zľahka premiešam.

Dobrý šalát, sa nedá pripraviť podľa presného receptu, preto ani nespomínam množstvá surovín. Dobrý šalát, je ten, ktorý je práve na stole. Dobrú chuť :)

zemiakový šalat

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>