Fotorecept | Malinová torta – rozprávka

Zdieľajte recept

Fotorecept | Malinová torta - rozprávka

By 8. december 2013

Tak toto je naozaj rozprávka. Taká chuťová. Skvelá tvarohovo-ovocná torta. Pekne vyzerá a ešte aj výborne chutí. Môžete si ju pripraviť aj ako nepečenú dobrotu a to tak, že spodok urobíte z mletých keksíkov, ale aj mne aj môjmu manželovi lepšie chutia tieto pečené podložky. Bolo to urobené coby-dub, len tá čakacia doba (kým sa chladila a tuhla), tak tá bola pre nás veľmi dlhá:). Ledva sme čakali, kedy si už budeme môcť na tejto dobrote pochutnať. Ešte som na tento spôsob (na väčšom kruhu, menší kruh) nerobila, ale určite to využijem aj v inej kombinácii chutí. Veľmi sa mi páči v reze, ako je to tam akoby vsadené do toho krému. Malinové želé je absolútne fantastické a v kombinácii s tvarohovo-mascarpone-smotanovou plnkou,no proste rozprávka :)

Ingrediencie

Postup prípravy

Najprv si urobíme malinové želé

  1. Potrebujeme k tomu tortovú formu s odopínateľnými bokmi o priemere 18 cm.
  2. Malinové želé alebo Galaretku zalejeme 150 ml vody a za stáleho miešania zahrievame na miernom ohni kým sa nerozpustí, nevaríme.Malinova torta
    Malinova torta
  3. Ak nemáte malinové želé, použite osvedčenú želatínu, prípadne tortové želé ochutené malinovým sirupom. V tomto prípade však vodu vynechajte.
  4. Maliny rozmixujte s práškovým cukrom a prilejeme mierne ochladené malinové želé.Malinova torta
  5. Ak vám vadia zrniečka z malín. tak si túto malinovú zmes prepasírujte cez sitko.
  6. Pasírujte pred pridaním želé do rozmixovaných malín.Malinova torta
  7. Premiešame a vylejeme do pripravenej tortovej formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou tak, aby konce pretŕčali.Malinova torta
  8. Odložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Je dobré pripraviť si toto malinové želé deň vopred.

Korpus

  1. Vajcia šľaháme s cukrom 5 minút.Malinova torta
  2. Pridáme olej, prešľaháme a nakoniec pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiatým kakaom.Malinova torta
  3. Premiešame a vylejeme do tortovej formy o priemere 24cm., ktorej spodok sme vyložili papierom na pečenie pri teplote 175°C asi 15 minút.
  4. Skúška spajdlou.
  5. Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.Malinova torta

Tvarohová plnka

  1. Želatínu zalejeme 150 ml vriacej vody a miešame, kým sa rozpustí. Odstránime bokom k ochladnutiu.
  2. Tvaroh, mascarpone, smotanu a práškový cukor rozmiešame mixérom.Malinova torta
  3. Pridáme za stáleho miešania ochladenú ale stále tekutú želatínu.Malinova torta
  4. Prešľaháme.
  5. Do čistej tortovej formy dáme úplne vychladený korpus, z ktorého sme stiahli papier na pečenie.
  6. Korpus prikryjeme 1/3 tvarohovej masy.Malinova torta
  7. Zo želé opatrne odstránime fóliu a preložíme do tortovej formy na tvarohovú plnku.Malinova torta
  8. Prikryjeme opatrne zvyšnými 2/3 nami tvarohovej plnky.Malinova torta
  9. Malou lyžicou najprv vyplníme priestor okolo malinového želé a potom zvyšok krému rozotrieme na malinové želé a zarovnáme povrch.
  10. Odložíme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, ale opäť platí, že najlepšie na celú noc.

Potom sa obrníme neskutočnou dávkou trpezlivosti a čakáme na prvé sústo, ktoré si dáme z tejto rozprávkovej torty.Malinova torta
malinová torta

 

 

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

9 odpovedí na Fotorecept | Malinová torta – rozprávka

  1. sabina

    dobrý deň ja sa chcem poinformovať aký tvaroh ste požili- jemný-hrudkový.
    dalej aka je tá pochúťková smotana? na šlahanie ? dakujem

    • Adkas

      Sabina pouzila som jemny tvaroh a pochutkova smotana je kysla smotana (pochutkova je jemnejsia ako klasicka kysla – zavisi to aj od vyrobcu)

  2. lubica

    dobry den, v surovinach neuvadzate zele pre tvarohovu masu ale v postupe ano. treba ci netreba? staci jedna zelatina?
    dakujem

  3. Ejla

    Ahojte, moje meno je Ejla a rada by som Vam predstavila moj blog.. zacinam zdieľať obľubene recepty, nápady a bola by som rada keby ste ma podporili a čekli môj blog :)

    Môj blog : http://ejla12.blogspot.sk

  4. Miriama Vancova

    Dobry den, tortove zele do malinovej zmesi ma ist kolko gramovy balicek? Ja som rozmixovala maliny, dala 2 balicky po 10g a bohuzial nezhustlo to, resp. Je to ako jogurt a v chlafnicke to bolo 11 hodin. Dakujem za odpoved

    • adkas

      Miriama nezalezi od gramaze balicka, ale podla tuhnucich schopnosti zele , pripadne zelatiny. Ja som pouzila anglicke zele. Pri tychto zelatinovych “zalezitostiach” vzdy pouzijem mensie mnozstvo tekutiny ako sa pise na obale. cize napriklad ak je zele alebo zelatina na 0,5l tekutiny, tak ja dam max. 400 ml. ak mozem doporucit, tak zahrejte este raz celu zmes a pridajte este zelatinu, aby to cele stuhlo. Zalezi aj od toho, ci ste pouzili zele alebo zelatinu. Zelatina ma silnejsiu schonosti stuhnut. Zele stuhne tiez, ale nie je a take tuhe ako zelatina.

  5. Jana

    Vyborna :) iba dodam, ze do bieleho kremu bohate staci 50g cukru ! Skoda ju cukrom celu pokazit..

  6. Eva31

    Dobrý deň!Kde sa dá zohnať to malinove žele alebo galaretku 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>