Lasagne

Zdieľajte recept

Lasagne

By 30. október 2013

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme mleté mäso, ktoré restujeme cca. 5 minút aby sa mäso uzavrelo a oddelilo od seba.

  2. Potom prilejeme paradajkové pyré. Podľa chuti osolíme, okoreníme (čierne korenie, bazalka) a necháme prevrieť.

  3. Medzitým si pripravíme bešamel z litra mlieka.

  4. Z oleja a hladkej múky si spravíme zápražku, zalejeme mliekom, ochutíme vegetou a miešame do zhustnutia.

  5. Na dno pekáča nalejeme toľko bešamelu aby bolo celé dno pokryté.

  6. Na to poukladéme tesne vedľa seba neuvarené pláty lasagní, na ne navrstvíme paradajkovú omáčku s mäsom, posypeme strúhaným syrom, uložíme opäť pláty cesta, na to bešamel, paradajkovú omáčku a strúhaný syr.

  7. Vrstvíme na seba kým máme suroviny. Končíme vrstvou mäsa a strúhaného syra.

  8. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 30 minút.

Lasagne

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>