NajRecept.sk Dezerty Tvarohovo-ovocný zákusok
Tvarohovo-ovocný zákusok
Recept Tvarohovo-ovocný zákusok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   25.9.2013

Tvarohovo-ovocný zákusok

Tento víkend sa niesol v ovocnom duchu. Robila som tiež panna cottu s mangovým želé a v tomto zákusku som použila jahody. Okrem toho sme konzumovali ovocie aj v čerstvom stave. Veď my máme ovocie veľmi radi. Momentálne však len z obchodu. Ani si neviete predstaviť, čo by som dala za to, keby som sa mohla postaviť v záhrade pod strom a rovno zo stromu odtrhnúť jabĺčko, čerešničku či slivku. A zjesť rovno pod stromom.. Tento koláčik je super a vhodný nielen na nedeľné popoludnie. Ovocie môžete použiť ľubovoľne podľa Vaše chuti. Taktiež je dobrý aj bez ovocia. Použité odmerky: hrnček = 250 ml suroviny sú na plech 30 x 40 cm

Suroviny

Hnedé cesto:

4 ks
vajce
1 hrnček
cukor kryštálový
1/2 hrnčeka
olej
1 hrnček
mlieko
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 balenie
prášok do pečiva
1 PL (preosiaté)
kakao
citrónová kôra

Biele cesto:

2 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
500 g
mäkký tvaroh
1 hrnček
mlieko
1 balenie
vanilkový puding

Okrem toho:

2 balenia p 435 g
jahodový kompót
300 ml
pochúťková smotana
250 ml
šľahačková smotana
1 - 2 PL (podľa chuti)
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
Najskôr si pripravíme dve misky - jednu na tmavé cesto a jednu na svetlé cesto.
  1. Tmavé cesto:  celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, nastrúhanú citrónovú kôru a dobre prešľaháme. Odstavíme na chvíľu bokom.

  2. Svetlé cesto:  Opäť šľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Pridáme postupne tvaroh, práškový puding a mlieko. Za každým dobre prešľaháme. Cesto je veľmi riedke, ale nemajte obavy. Pečením sa pekne zatiahne.

  3. Dokončíme tmavé cesto. Takže pridáme doň preosiatu múku zmiešanú s preosiatým kakaom a práškom do pečiva. Prešľaháme.

  4. Na vymastený, múkou vysypaný plech nalejeme 1/2 tmavého cesta, potom nalejeme celé svetlé cesto a uložíme dobre odkvapkané ovocie.

  5. Polejeme zvyškom tmavého cesta. Nerobte si starosti, ak sa vám nepokryje celý zákusok tmavým cestom. Snažte sa však v malom množstve zalievať a postupne.

  6. Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 °C na 35 - 40 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnúť.

  7. Smotanu zmiešame s práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a opatrne vmiešame do pochúťkovej smotany.

  8. Smotanovo-šľahačkovú masu natrieme na dobre vychladený zákusok. Môžeme posypať kakaom, prípadne strúhanou čokoládou. Držíme v chladničke.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár