Tvarohovo-ovocný zákusok

Zdieľajte recept

Tvarohovo-ovocný zákusok

By 25. september 2013

Tento víkend sa niesol v ovocnom duchu. Robila som tiež panna cottu s mangovým želé a v tomto zákusku som použila jahody. Okrem toho sme konzumovali ovocie aj v čerstvom stave. Veď my máme ovocie veľmi radi.

Momentálne však len z obchodu. Ani si neviete predstaviť, čo by som dala za to, keby som sa mohla postaviť v záhrade pod strom a rovno zo stromu odtrhnúť jabĺčko, čerešničku či slivku. A zjesť rovno pod stromom..

Tento koláčik je super a vhodný nielen na nedeľné popoludnie. Ovocie môžete použiť ľubovoľne podľa Vaše chuti. Taktiež je dobrý aj bez ovocia.

 

Použité odmerky:

hrnček = 250 ml
suroviny sú na plech 30 x 40 cm

Ingrediencie

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme dve misky - jednu na tmavé cesto a jednu na svetlé cesto.

  1. Tmavé cesto: 
    celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, nastrúhanú citrónovú kôru a dobre prešľaháme. Odstavíme na chvíľu bokom.

    Tvarohovo-ovocný zákusok

  2. Svetlé cesto: 
    Opäť šľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Pridáme postupne tvaroh, práškový puding a mlieko. Za každým dobre prešľaháme. Cesto je veľmi riedke, ale nemajte obavy. Pečením sa pekne zatiahne.


    Tvarohovo-ovocný zákusok
    Tvarohovo-ovocný zákusok

    Tvarohovo-ovocný zákusok

  3. Dokončíme tmavé cesto. Takže pridáme doň preosiatu múku zmiešanú s preosiatým kakaom a práškom do pečiva. Prešľaháme.

  4. Na vymastený, múkou vysypaný plech nalejeme 1/2 tmavého cesta, potom nalejeme celé svetlé cesto a uložíme dobre odkvapkané ovocie.

    Tvarohovo-ovocný zákusok

    Tvarohovo-ovocný zákusok

  5. Polejeme zvyškom tmavého cesta. Nerobte si starosti, ak sa vám nepokryje celý zákusok tmavým cestom. Snažte sa však v malom množstve zalievať a postupne.

    Tvarohovo-ovocný zákusok

  6. Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 °C na 35 - 40 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnúť.

  7. Smotanu zmiešame s práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a opatrne vmiešame do pochúťkovej smotany.

    Tvarohovo-ovocný zákusok

  8. Smotanovo-šľahačkovú masu natrieme na dobre vychladený zákusok. Môžeme posypať kakaom, prípadne strúhanou čokoládou. Držíme v chladničke.

    Tvarohovo-ovocný zákusok
    Tvarohovo-ovocný zákusok

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 3,33 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Tvarohovo-ovocný zákusok

  1. vanda

    robila som ho a velmi nam chutil bol vyborny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>