Syrové pagáčiky

Zdieľajte recept

Syrové pagáčiky

By 3. september 2013

Tieto pagáčiky sú výborne, chutia skvele aj teplé aj studené. Ich veľkou výhodou je, že nemusia kysnúť a cesto spotrebujete do poslednej omrvinky. Príprava pagáčikov nie je náročná a zvládne ich aj začínajúca gazdinka.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 40 ks pagáčikov
  • Allergens : , , ,

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Všetky suroviny zmiešame v miske a vypracujeme krásne, mäkké cesto. Netreba ho nechať kysnúť.

  2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Ja som rozvaľkala na hrúbku asi 6 mm, ale doporučujem radšej hrúbku 1 cm a vykrajujte malé pagáčiky.

  3. Pagáčiky uložíme na na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdialenosti asi 2 cm od seba. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme syrom.

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15-20 minút do zlatista.

  5. syrové pagáčiky

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Syrové pagáčiky

  1. Valika

    Mnamprave som vytiahla prve z truby.Lahke a rychle.Mormalne som sa musela zastavit lebo by nezostslo na dnesnu partyDakuhem za recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>