Na masle podusíme špenát a šampiňóny, keď sa nám odparí všetka šťava pridáme nakrájaný cesnak a odstavíme.
Morčacie stehno bez kosti a kože nožom upravíme, aby nám vznikol jeden veľký kus mäsa. Ak je niekde diera, zaplátame ju kúskom mäsa, ale snažíme sa aby tých dier bolo čím menej.
Na plát mäsa naukladáme hydinovú debrecínku, alebo dusenú šunku, prípadne plátky slaniny.Potom udusený špenát ( nie všetok) a vlašské orechy.
Zrolujeme, poistíme ihlicami, alebo zviažeme špagátom.
Dáme do pekáča na nakrájanú cibuľu a dáme piecť do rúry asi na 80 minút pri teplote 200 °C.
Keď je mäso asi v polovici pečenia, môžme pridať do rúry aj zemiaky, nech sa nám pečú spolu s mäsom.
Posledných 20 minút pečieme odkryté, aby sme mäsku dali peknú farbu, potom ho necháme pár minút odpočinúť, aby sa nám dobre krájalo.
Pod špenátom zase rozložíme oheň a podlejeme ho smotanou (nie oheň, ale špenát :-). Múku netreba, smotana zhustne po chvíľke aj bez nej.
Podávame so špenátom, pečenými zemiakmi a výborne k tomu pasuje pohár studeného piva.
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste