NajRecept.sk Dezerty Pavlova
Pavlova
Recept Pavlova
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   10.9.2013

Pavlova

Tento koláčik pre mňa osobne znamená veľa. Prvýkrát som videla tento recept ešte dávno pradávno, keď som začala chodiť na strednú školu, a strašne moc ma lákalo vyskúšať recept, ale nenašla som odvahu. Neviem, bála som sa, čo s tým, ak sa nevydarí, či som vôbec schopná niečo také spáchať. Ale tento týždeň som šla do toho. Ostali mi bielka po domácich cestovinách, tak som si povedala, že idem do toho.

Suroviny
6 ks
bielko
300 g
cukor práškový
soľ
2 PL
Zlatý klas
1 ČL
ocot
300 ml
šľahačková smotana
150g
kyslá smotana
1 PL
cukor práškový
kiwi
ananás
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na začiatok som vyšľahala bielka. Postupne som po lyžičkách pridávala cukor.

  2. V samostatnej miske som zmiešala puding s octom, a nakoniec som túto zmes pridala do vyšľahaných bielkov s cukrom.

  3. Pomocou väčšieho kolieska na vykrajovanie som na plechu vytvorila 6 bielkových tortičiek.

  4. Piekla som ich na začiatok pri 150 °C 15 minút, potom som znížila teplotu na 120 °C, pri ktorej som ich nechala piecť 45 minút, a nakoniec pri 90 stupňoch ďalších 35 minút. Do krásne ružova.

  5. Rúru som vypla a pri otvorených dvierkach som základ na Pavlovu nechala ešte sušiť počas doby, kedy som pripravila smotanu.

  6. Vyšľahala som šľahačkovú smotanu, ku ktorej som pridala kyslú smotanu a cukor.

  7. Ovocie som očistila a pokrájala na drobné kúsky.

  8. Pavlovej základ som vytiahla z rúry a nechala vychladnúť.

  9. Na vrch som opatrne rozdelila smotanový krém a dozdobila ovocím.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár