Ovocný broskyňový koláč so želatinou

Zdieľajte recept

Ovocný broskyňový koláč so želatinou

By 6. september 2013

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Cesto:
    Vajíčka vymiešame z práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. Pečieme cca 30 minút pri teplote 200 °C do zlatista. Cesto necháme vychladnúť.

  3. Smotanovo - šľahačkový krém:
    V miske zmiešame 2 ks kyslej pochúťkovej smotany s 2 až 3 pol. lyžicami kryštálového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. ZVLÁŠŤ v miske si pripravím šľahačku so stužovačom a primiešame ju k vymiešanej pochúťkovej smotane.

  4. Takto pripravený krém natrieme na vychladnutú piškótu, ktorá ja na plechu, kde sa piekla.

  5. Na krém poukladáme pokrájané zavárané broskyne alebo aj iné ovocie.

  6. Dáme do chladničky trocha stuhnúť, pokiaľ si pripravíme želatínu.

  7. Želatína:
    Do hrnca vlejeme šťavu z kompótu, dolejeme vodu (cca 500 ml) aby sme dostali objem do 1 litra.

  8. Pridáme 2 bal. zlaté klasy, 120 g kryštálového cukru a celú šumienku (napr. bolero, tang atď... hlavne nie tie klasické šumienky.) a varíme pokiaľ nám zhustne.

  9. Po uvarení a zhustnutí želatíny ju vychladíme a potom ju natrieme na smotanovo - šľahačkový krém (opatrne tak aby sa jednotlivé vrstvy nezmiešali.)

  10. Koláč dáme do chladničky vychladiť najlepšie na celú noc.

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>