Nadýchaný hodvábny čokoládový obláčik – Čokoládové soufflé

Zdieľajte recept

Nadýchaný hodvábny čokoládový obláčik – Čokoládové soufflé

By 7. september 2013

Na podfarbenie chute koláčiku je možné šupnúť do základného cesta aj 4 lyžice silnej kávy alebo kávového likéru.

 Toto čokoládové soufflé sa môže a musí jesť v podstate okamžite, po vychladnutí majú koláčiky tendenciu klesať a spľasnúť.

Podávať sa môže s hocičím. S vanilkovou zmrzlinou, karamelom, roztopenou čokoládou (áno, áno, ďalšou) alebo s ovocím.
My sme doma zvolili trošku neobvyklú kombináciu. Ja som si k tomu dala džem s višňami v rume a moja mamina si to celé zaliala karamelovým likérom :-)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Vo vodnom kúpeli som nechala roztopiť čokoládu.

  2. V medzičase, ako sa tam tak topila, tak som oddelila žĺtky od bielkov. Žĺtky som vyšľahala s cukrom a múkou do lahodnej peny.

  3. Roztopenú a trochu vychladnutú čokoládu som po lyžiciach primiešavala do tejto žĺtkovej peny a nakoniec som tam pridala vyšľahaný sneh z bielkov.

  4. Opatrne som to celé pomiešala do zamatového krému.

  5. Vybrala som zapekacie misky z chladničky, opatrne do nich dala cesto, zaželala som mu krásny oddych a poprosila ho, aby pekne narástlo.

  6. Pri 190 °C rúra opeká asi 20 minút alebo do takého stavu, kým nieje cesto na dotyk krásne pevné a pružné zároveň. Viem, je to ťažké, ale posnažte sa, aby ste naozaj nemuseli počas doby pečenia otvárať rúru, alebo to robili len minimálne. Veď predsa chceme krásny koláčik s čiapočkou a nie ho vystrašiť :-)

  7. Po upečení som misky vytiahla z rúry a tešila sa ako malé decko nad tým, ako krásne soufflé narástlo.

Nadýchaný hodvábny čokoládový obláčik - Čokoládové soufflé

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>