NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Fotorecept | Makové kysnuté rožky z kysnutého cesta
Fotorecept | Makové kysnuté rožky z kysnutého cesta
Fotorecept | Makové kysnuté rožky z kysnutého cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   1.9.2013

Fotorecept | Makové kysnuté rožky z kysnutého cesta

Pocukrované makové rožky - ich vôňa rozliehajúca sa po celom dome sa dostane do nosa každému a privedie ich k tejto dobrôtke. Jednoducho mňam! :-)

Suroviny

Kysnuté cesto:

600 g
hladká múka špeciál
200 g
maslo
3 PL
cukor
2 ks
vajce
1 KL
soľ
1 balenie
vanilkový cukor

Kvások:

300 ml
mlieko
2 KL
krštálový cukor
3/4 kocky
kvasnica

Maková plnka:

300 g
mletý mak
200 ml
mlieko
150 g
cukor kryštálový
1 balenie
vanilkový cukor
trošku
rum
Postup receptu
Vytlačiť
Kysnuté cesto
  1. Do mlieka prisypeme cukor, zohrejeme a pridáme pomrvené kvasnice.
  2. Kvások necháme nakysnúť.
  3. Múku preosieme, pridáme do nej kryštálový a vanilkový cukor vajíčko, roztopené maslo a nakysnutý kvások.
  4. Spracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť počas 50 minút.
  5. Rozdelíme na 7 malých bochníčkov a na doske necháme ešte chvíľu podkysnúť (cca 10 minút).
Maková plnka
  1. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor, trošku rumu a za občasného miešania necháme kým sa cukor roztopí. Prisypeme mletý mak a necháme spariť. Vychladnutý zatáčame do narezaných trojuholníčkov.
  2. Každý bochník vyvaľkáme do kruhu a radielkom rozrežeme na 8 trojuholníčkov.
  3. Rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 15 - 20 minút pri teplote 180 °C do zlata.
  4. A upečené môžeme vychutnávať :-)
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár