Škoricové hviezdičky ala Nigella

Zdieľajte recept

Škoricové hviezdičky ala Nigella

By 22. august 2013

Ak chete vo svojom domčeku či bytíku vytvoriť tú pravú vianočnú atmosféru, tento receptík je na to ako stvorený.

Omamnej škoricovo-maslovej vôni neodolá ani ten najzarytejší odporca cukroviniek. Ich príprava je nesmierne jednoduchá, takže vám zostane dostatok času aj na ich degustáciu v spoločnosti príjemnej knihy a praskajúceho dreva v krbe :-)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom na hladkú hmotu.

  2. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a miesime až kým nám vznikne vláčne cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti a zabalíme do potravinárskej fólie.

  3. Obe polovičky vložíme na cca pol hodinku vychladiť do chladničky.

  4. Po vychladení si cesto rozvaľkáme na cca 5 mm plát a vykrajujeme ľubovoľné tvary.

  5. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Ja som ich piekla približne 6 minút.

  6. Po vytiahnutí z rúry sú koláčiky v strede mierne mäkké, no postupne mierne stvrdnú.

  7. Ja som ich po vychladnutí ešte natrela troškou domáceho BIO marhuľového džemu a úplne barbarsky som ich zlepila. Cez noc som ich nechala zatvorené vo vzduchotesnej dóze a ráno, po otvorení, boli úžasne mäkké a jemné.

    Je na vás či sa rozhodnete pre mierne chrumkavé škoricové hviezdičky, alebo si z nich urobíte (tak ako ja) takmer klasické ,,linecké" koláčiky ako od babičky.

  8. Dobrú chuť!

    Škoricové hviezdičky ala Nigella

Môj blog: www.levandullka.blogspot.sk


Kontakt na mňa: martina.bellay@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>