Palacinková torta s čoko-mascarpone krémom

Zdieľajte recept

Palacinková torta s čoko-mascarpone krémom

By 28. august 2013

Palacinková torta s mascarpone krémom - tak toto je ozaj taká čoko bomba. Spája najlepší recept na palacinky a nenormálne dobrý čoko krém. Takže oboje môžete pripraviť a používať aj zvlášť. Krém vydrží v chladničke naozaj dlho, ale odporúčam ho pripraviť deň vopred. Receptom som sa inšpirovala z jednej zahraničnej stránky.

Ingrediencie

Postup prípravy

Palacinky:

  1. Všetky mokré ingrediencie zmiešame, pridáme múku s cukrom, vymiešame a klasicky si pripravíme palacinky. Vyjde cca 17 ks.Čoko-mascarpone krém:
  2. Smotanu dáme do hrnca, pomaly zohrievame, pridáme nalámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Dáme dole z ohňa a necháme vychladnúť.
  3. Do vychladnutej čoko primiešame mascarpone, kakaao, nutellu a cukor podľa chuti. Všetko riadne premiešame, nalejeme do nejakej umelohmotnej uzatvárateľnej nádobky a uložíme na noc do chladničky.
  4. Každú palacinku natrieme trochou krému, uložíme ďalšiu palacinku, opäť natrieme atď. Potrieme aj povrch a boky, vrch ozdobíme.
  5. Uložíme do chladničky stuhnúť a až potom krájame. Ak sa nám s tým nechce hrať, môžeme každú palacinku zvlášť natrieť krémom a tak podávať, v každom prípade je to skvelá kombinácia.

Palacinková torta s čoko-mascarpone krémom

Zbožňujem piecť sladké koláčiky od výmyslu sveta.. Môj blog vznikol ako inšpirácia pre mojich priateľov aj neznámych ľudí, ktorí rovnako ako ja majú radi sladké dobroty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

5 odpovedí na Palacinková torta s čoko-mascarpone krémom

  1. zuzka

    dobrý den chcem sa opytat ten krem treba vyslahat ako slahacku potom ked pridame mascarpone?

    • admin

      Zuzka, netreba ju šľahať, stačí len premiešať. Mascarpone nie je dobré šľahať, pretože sa ,,rozmokvá” – nebude držať :-)

  2. Miroslava

    banány by sa k tomu nehodili ? :))

    • najrecept

      Mirka myslím, že keby ste banány predtým popučili a primiešali do krému tak by z toho mohla vzniknúť vynikajúca chuť :)

  3. Erika

    Mohla by som sa spýtať, čo sú tie guličky na ozdobenie? Vyzerá to super a chutne, kde ste ich kúpili? :) Ďakujem :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>