Mascarpone-banánovo-nutellová torta

Zdieľajte recept

Mascarpone-banánovo-nutellová torta

By 28. august 2013

Ako som Vám už sľúbila pred dovolenkou, vraciam sa s touto sladkou bombou -Mascarpone-banánovo-nutellová tortou. Až keď som ju začala robiť som zistila, že sa vnútro náramne podobá na Krtkovu tortu (ktorú zbožňujem), len táto moja je jemnejšia a chutnejšia :) Berme to ako vytuningovanú verziu.

Už len samotný čokoládový krém na povrchu torty je úúúžasný, takže všetko spolu je raj v ústach. Je to časovo na dlhšie, ale určite sa oplatí ju vyskúšať.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. 24 cm formu si vystelieme papierom na pečenie. Boky potrieme troškou oleja.
  2. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
  3. Múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok a kakao spolu zmiešame.
  4. Vajíčka s cukrami vyšľaháme dopenista, potom primiešame smotanu na šľahanie. Do tejto masy pridávame striedavo múčnu zmes a olej.
  5. Výsledné cesto bude riedke, ale to tak má byť! Nalejeme do formy a pečieme 50-55 minút.
  6. Po polhodinke môžme povrch prikryť papierom na pečenie. Necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme.
  7. Mascarpone krém:
    Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone s cukrom vymiešame, pridáme smotanu a celé poriadne vymiešame mixérom.Pridáme postrúhanú čokoládu, premiešame.Spodok korpusu natrieme nutellou, banány pozdĺžne prekrojíme a uložíme na korpus. Na banány nanesieme krém a uhladíme. Bude to riadna kopa :) Priložíme vrchný korpus a dáme do chladničky
  8. Čokoládový krém:
    V hrnci si zohrejeme vodu. Do nerezovej misky dáme čokolády a maslo.Keď začne voda vrieť, stiahneme hrniec a misku na ňu uložíme.Začneme ručným šľahačom šľahať, pomaličky sa to roztopí. Keby nie, hrniec ešte dáme na sporák ešte raz aby voda zovrela až kým sa čoko rozpustí.Smotanu mixérom vyšľaháme do tuha a pridáme k čokoláde. Ak by bola masa príliš tekutá, čo by nemala byť, vložíme na chvíľku do chladničky.
  9. Celú celučičkú tortu ňou natrieme a ozdobíme. Výsledok rozhodne stojí za to.

Zbožňujem piecť sladké koláčiky od výmyslu sveta.. Môj blog vznikol ako inšpirácia pre mojich priateľov aj neznámych ľudí, ktorí rovnako ako ja majú radi sladké dobroty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

10 odpovedí na Mascarpone-banánovo-nutellová torta

  1. tonka

    ahoj, otázocka :) aká múka? polohruba ci ?

    • najrecept

      Hladká múka :-)

      • tonka

        ďakujem :) dnes idem piecť starej mame na 75-tku :) moja prva torta, tak dufam ze nebude aj posledna :)

  2. tonka

    torta zozala uspech :) vsetkym chutila :) bola proste mnamózna :)

  3. Lucia

    Chcem ju robiť priateľovi na narodeniny a mám menšiu otázočku. Na čokoládový krém. Šľahačku spolu s čokoládou zmiešam až keď je čokoláda už studená že?

    • najrecept

      Lucka čoko nechajte určite chvíľu vychladnúť aby nebola veľmi horúca a šľahačka sa v nej ,,neroztopila”. Potom spolu vyšľahať

  4. Danka

    Táto tortička ma dostala, chystám sa ju urobiť k 2.narodeninkám môjho synčeka. Ale chcem ju urobiť na obdĺžnikový tvar ( 1 cesto na veľký plech a korpus dať na polovicu na seba – obdĺžnik veľ. 1/2 plechu ). Mám urobiť dvojitú dávku? Ďakujem.

    • najrecept

      Danka vyskúšajte, určite tým nič nepokazíte :)

  5. Anna

    Napriek tomu, ze som dodrzala recept (postup aj dlzku pecenia) korpus nie je po upeceni nadychany ako piskotove cesto a nepride mi ani taky mrvivy a hnedy ako na obrazku. Smerom k stredu posobi ako nedopecene. Take ma byt?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>