Jablkovo – vanilková torta

Zdieľajte recept

Jablkovo – vanilková torta

By 21. august 2013

Mám tu málo jablkových výtvorov, tak bolo načase to zmeniť. Tento recept pochádza z časopisu, príprava je veľmi jednoduchá. Chuťovo skvelé, sladké tak akurát.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Korpus:

    Rúru zapneme na 170°C.

    Malú tortovú formu 18 cm vystelieme papierom na pečenie.

    Bielky zvlášť vyšľaháme dotuha s cukrom, postupne pridávame žĺtka, olej a nakoniec primiešame múku zmiešanú s kakaom.

    Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 18-20 minút.

    Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a napokon korpus vložíme späť do formy.

  2. Krém:

    Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky.

    Dáme do väčšieho hrnca, podlejeme 100 ml vody a necháme na miernom ohni podusiť.

    Pridáme cukor a povaríme, ale nerozvaríme.

    Vanilkové pudingy rozmiešame vo vode a prilejeme k jablkám.

    Za stáleho miešania nám hmota zhustne, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

  3. Krém nanesieme na korpus a dáme do chladničky na 3 hodinky.
  4. Smotanu vyšľaháme so smetafixom a nanesieme na vrch torty. Posypeme kakaom.

    Jablkovo – vanilková torta

Zbožňujem piecť sladké koláčiky od výmyslu sveta.. Môj blog vznikol ako inšpirácia pre mojich priateľov aj neznámych ľudí, ktorí rovnako ako ja majú radi sladké dobroty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>