NajRecept.sk Torty Jablkovo – vanilková torta
Jablkovo – vanilková torta
Recept Jablkovo – vanilková torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Angiebakes    ·   21.8.2013

Jablkovo – vanilková torta

Mám tu málo jablkových výtvorov, tak bolo načase to zmeniť. Tento recept pochádza z časopisu, príprava je veľmi jednoduchá. Chuťovo skvelé, sladké tak akurát.

Suroviny

Korpus:

3 ks
vajce
90 g
cukor
3 PL
olej
65 g
hladká múka
20 g
kakao

Krém:

4 väčšie kusy
jablká
100 ml
voda
100 g
kryštálový cukor
2 balenia
vanilkový puding Dr. Oetker
150 ml
voda
250 ml
smotana na šľahanie
1 balenie
smetafix Dr. Oetker
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Korpus: Rúru zapneme na 170°C. Malú tortovú formu 18 cm vystelieme papierom na pečenie. Bielky zvlášť vyšľaháme dotuha s cukrom, postupne pridávame žĺtka, olej a nakoniec primiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 18-20 minút. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a napokon korpus vložíme späť do formy.
  2. Krém: Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Dáme do väčšieho hrnca, podlejeme 100 ml vody a necháme na miernom ohni podusiť. Pridáme cukor a povaríme, ale nerozvaríme. Vanilkové pudingy rozmiešame vo vode a prilejeme k jablkám. Za stáleho miešania nám hmota zhustne, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  3. Krém nanesieme na korpus a dáme do chladničky na 3 hodinky.
  4. Smotanu vyšľaháme so smetafixom a nanesieme na vrch torty. Posypeme kakaom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár