Milánske hovädzie rezne

Zdieľajte recept

Milánske hovädzie rezne

By 28. júl 2013

Ani sa nepamätám, kedy naposledy som jedla tak skvele pripravené hovädzie mäso. Je pravdou, že hovädzie mäso sa v našom jedálničku (okrem hovädzieho vývaru) nevyskytuje často. Toto je však tak chutne pripravené mäso, že určite som ho nerobila posledný krát.
Trochu som mala obavy z prílohy k mäsu - cestoviny so strúhaným syrom a čerstvými bylinkami. Je to presne to, čo toto mäso vyžaduje. Rozhodne nezamieňajte prílohu za ryžu alebo zemiaky. A rozhodne nevynechajte ani ten strúhaný syr. Dokonalá chuť, ktorá zaiste poštekli Vaše chuťové poháriky.

  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Allergens : ,

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Mäso najkrájame na hrubšie pláty. Jemne obalíme v múke a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán. Odložíme ho bokom.Milánske hovädzie rezne
    Milánske hovädzie rezne
    Milánske hovädzie rezne
  2. Vo výpeku opečieme cibuľu nakrájanú na rezance a po chvíli pridáme aj cesnak nakrájaný na plátky. Orestujeme. Dávame pozor, lebo cesnak ma tendenciu rýchlo prihorieť a potom je horký.Milánske hovädzie rezne
  3. Vrátime mäso spät do panvice. Ak nemáme hlbokú panvicu s pokrievkou, preložíme orestovanú cibuľu s  cesnakom do kastróla.
  4. Pridáme orestované plátky mäsa, paradajkový pretlak, pokrájané šampiňóny.
    Milánske hovädzie rezne
    Milánske hovädzie rezne
  5. Ochutíme soľou, korením, podlejeme asi polovicou vývaru a prikryté dusíme na malom ohni minimálne 1 a pol hodiny.Milánske hovädzie rezne
  6. Počas dusenia podlievame malým množstvom vývaru.
  7. Potom mäso odkryjeme a podlejeme vínom a varime odkryte ešte asi 20-30 minút. Alkohol sa odparí a šťava sa zredukuje.
  8. Mäso vyberieme a ponorným mixérom stavu rozmixujeme . Ja som ešte po rozmixovaní aj precedila cez sito. Omáčka bola dokonalá, bez jedinej hrčky.
  9. Mäso vrátime do omáčky, pridáme med, maslo a necháme ešte raz zovrieť. Odstavíme z tepla.
  10. Podávame s cestovinami, ktoré bohato posypeme strúhanym syrom a čerstvými bylinkami.Milánske hovädzie rezne

Dobrú chuť!

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Milánske hovädzie rezne

  1. Miriam

    Teda fantastické mäsko, dostala som pochvalu, zajtra ho navarím pre svokra a svokru…ďakujem za recept

  2. Theofilia

    Rozosmialo ma:
    hovädzie mäso kvalitné
    Poznáte niekoho, kto špeciálne hľadá niečo nekvalitné (v tomto prípade mäso)?
    Myslím, že nikdy nie je na škodu pred uverejnením písaného textu (v tomto prípade receptu, ktorý, mimochodom, až na doslova odsúdeniahodnú prílohu, je dobrý), prečítať si ho a pouvažovať, či to u čitateľa nevyvolá smiech alebo odpor.
    Ešte alý dotaz:
    Z akého mäsa pripravujete tento recept, keď doporučujete dusiť mäso 90 min. a potom ešte ďalších 20-30 min.
    Je známe, že äso v Anglicku nie je mimoriadnej kvality, pretože tu (Španielsko) podobná príprava netrvá viac ako 10-15 min. v závislosti od hrúbky mäsa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>