NajRecept.sk Národná kuchyňa Česká kuchyňa Ako pripraviť tradičné české honzovy buchty s lekvárom
Ako pripraviť tradičné české honzovy buchty s lekvárom
Recept Ako pripraviť tradičné české honzovy buchty s lekvárom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   29.4.2024

Ako pripraviť tradičné české honzovy buchty s lekvárom

Dnes som mala chuť pripraviť niečo rýchle a chutné pre moju rodinu. Tradičné kysnuté buchty plnené slivkovým džemom, alebo Honzovky, je vždy dobrá voľba. Toto je recept mojej babky, ktorý je rokmi overený a najlepší. Pripravte si ich aj vy. Autor: Jirina Zahorikova

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Kvások:

250 ml
mlieko
1 lyžička
krupicový cukor
20 g
droždie
1/2 lyžičky
hladká múka

Cesto:

500 g
hladká múka
štipka
soľ
20 g
vanilkový cukor
90 g
krupicový cukor
1 ks
žĺtok
80 g
roztopené maslo
podľa potreby
slivkový lekvár
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z uvedených surovín si pripravíme kvások.
  2. Ten zmiešame so zvyšnými surovinami na cesto a cesto necháme asi hodinu vykysnúť.
  3. Z cesta si odoberáme malé časti, plníme slivkovým lekvárom a ukladáme vedľa seba na vymastený plech.
  4. Pečieme asi 30 minút na 170 st dozlata.
  5. Pred podávaním ozdobíme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár