Klasické biele cesto pripravíme nasledovne. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto rozdelíme na polovicu. Upečieme 2 tenké pláty pri teplote 220 stupňov po dobu 10 minút.
Ružové cesto upečieme ako klasické cesto, len ho prifarbíme potravinárskym farbivom. Upečieme pri teplote 190 stupňov po dobu 25 minút.
Vodu a cukor privedieme k varu a prilejeme punčovú esenciu podľa chuti.
Upečené a vychladnuté pláty potrieme marmeládou. Na biely položíme ružový, ktorý polejeme teplým punčom a na dostatočne poliaty ružový plát položíme marmeládou natretý plát. Zaťažíme plechom a necháme cez noc odpočívať.
Vrch polejeme ružovou fondánovou polevou a pofŕkame čokoládou.