NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Vyskúšajte tieto krehké a šťavnaté strapaté kuracie rezne na francúzsky spôsob.
Vyskúšajte tieto krehké a šťavnaté strapaté kuracie rezne na francúzsky spôsob.
Recept Vyskúšajte tieto krehké a šťavnaté strapaté kuracie rezne na francúzsky spôsob.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   25.11.2023

Vyskúšajte tieto krehké a šťavnaté strapaté kuracie rezne na francúzsky spôsob.

Strapaté francúzske kuracie rezne sú chutným a jednoduchým jedlom, ktoré ponúka kombináciu krehkosti a šťavnatosti. Príprava zahŕňa kuracie stehná alebo prsia, vajcia, kyslú smotanu, hladkú múku a cesnak. Aj keď krájanie mäsa môže zabrať trochu času, výsledok stojí za to. Tieto rezne sú jemné a mäkké a ideálne sa hodia na podávanie so zemiakovou kašou. Recept ponúka príjemnú zmenu v tradičnom prístupe k príprave kuracích rezňov

20 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
4 lyžice
kyslá smotana
4 lyžice
hladká múka
3 strúčiky
cesnak
4 ks
kuracie stehná alebo prsia
3 ks
vajce
podľa chuti
soľ a korenie
na zdobenie
pažítka
na zdobenie
petržlenová vňať
na smaženie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie mäso, buď stehná alebo prsia, najskôr starostlivo očistíme, umyjeme a potom dôkladne osušíme.
  2. Vykostené kuracie stehná alebo prsia nakrájame na menšie kúsky a tieto kúsky následne ochutíme soľou a korením.
  3. Do nakrájaného a ochuteného kuracieho mäsa vmiešame pretlačený cesnak, rozšľahané vajcia, kyslú smotanu a petržlenovú vňať. Pridáme aj hladkú múku a všetko dôkladne spojíme do homogénnej zmesi.
  4. Na rozpálenej panvici s olejom pomocou lyžice kladieme menšie porcie rezňov a smažíme ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Menšie kúsky mäsa zaisťujú lepšie prepojenie chutí, čo vedie k tomu, že rezne budú chutiť lepšie a budú mäkšie a jemnejšie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár