NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Vyskúšajte tieto ihneď mäkké medové perníčky s neodolateľnou vôňou škorice.
Vyskúšajte tieto ihneď mäkké medové perníčky s neodolateľnou vôňou škorice.
Recept Vyskúšajte tieto ihneď mäkké medové perníčky s neodolateľnou vôňou škorice.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   30.11.2023

Vyskúšajte tieto ihneď mäkké medové perníčky s neodolateľnou vôňou škorice.

Predstavujeme vám recept, ktorý premení váš spôsob vianočného pečenia. Tieto medové perníčky sú nielen neuveriteľne mäkké ihneď po vybratí z rúry, ale tiež sú plné lahodnej chuti škorice. Recept je navyše taký jednoduchý, že sa do pečenia môže pustiť každý. Pripravte sa na vianočné dobroty, ktoré okúzlia všetkých vašich blízkych a prinesú do vášho domova neodolateľnú vôňu vianočných sviatkov.

20 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
Suroviny

Perníčky:

200 g
hladká múka
80 g
práškový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
1 lyžička
škorica alebo perníkové korenie (plochá lyžička)
1 ks
vajce
1 lyžička
kvalitné kakao
2 lyžice
med
50 g
maslo

Poleva:

1 ks
bielok
120 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Včera som sa konečne pustila do prípravy vianočných sladkostí. Vyrobila som úžasne mäkké medové perníčky, ktoré krásne voňali škoricou. Ešte potrebujem trochu zdokonaliť ich zdobenie, ale ich chuť je úplne božská a vôňa? Tá je jednoducho neopísateľná.
  2. Do misy preosejeme múku, pridáme práškový cukor, kakao, vajce, prášok do pečiva a trochu škorice.
  3. V menšom kastróliku na miernom plameni necháme rozpustiť maslo spoločne s medom. Po rozpustení zmes nalejeme k pripraveným suchým ingredienciám. Zmes dôkladne premiešame vareškou, čím vytvoríme mierne redšie cesto. To potom uložíme na celý deň do chladničky, kde krásne stuhne a stane sa skvele spracovateľným. Cesto je potom pri práci neuveriteľne jemné, mäkké a nepraská.
  4. Cesto vyvaľkáme na pracovnej doske na hrúbku približne 0,5 cm, prípadne hrubšie, pokiaľ máte radšej silnejšie perníčky. Potom pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary, ktoré pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pri práci s cestom používame hladkú múku, aby sa cesto nelepilo a vďaka tomu je spracovanie hladké a bezproblémové. Cesto sa pri práci nelepí, nepraská a je veľmi jemné.
  5. Perníčky pečieme v rúre predhriatej na 170 stupňov po dobu 5 minút. Ak máte tenšie perníčky, toto časovanie je ideálne. V prípade, že perníčky budú hrubšie, nechajte ich v rúre o minútu alebo dve dlhšie. Je však dôležité ich nepiecť príliš dlho, aby nestvrdli a nestali sa horkými.
  6. Hneď po vybratí perníčkov z rúry ich potrieme rozšľahaným bielkom a necháme ich vychladnúť na rovnom povrchu.
  7. Práškový cukor zmiešame s bielkom ručne metličkou do hladkej, bezbublinkovej hmoty. Týmto spôsobom prípravy sa vyhnete vzniku vzduchových bublín, ktoré by mohli spôsobiť praskanie polevy po stuhnutí. Keď je poleva hotová, môžeme perníčky zdobiť buď pomocou zdobiaceho vrecka alebo striekačky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár