NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou
Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou
Recept Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou
rebeka    ·   25.2.2021

Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou

Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou. Autor: Naďa

Suroviny
2 ks
hermelín
1 ks
cibuľa
150 g
šampiňóny
50 g
šunka
1 lyžica
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa potreby
cibuľová vňať

Na omáčku:

200 ml
šľahačková smotana
podľa chuti
mleté biele korenie
podľa chuti
soľ
všetko na klasický trojobal
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Syr pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme mäkkú časť. V panvici rozpálime maslo, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť.
  2. Potom prihodíme nadrobno nakrájané šampiňóny, na kocky pokrájanú šunku osolíme, okoreníme a dusíme 10 minút.
  3. Nakoniec pridáme nakrájanú cibuľovú vňať. Zmes necháme úplne vychladnúť. Touto potom naplníme hermelíny, poriadne pritlačíme, obalíme v klasickom trojobale a na oleji alebo masti smažíme pozvoľna z oboch strán dozlatista.
  4. Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme vydlabaný syr a miernom plameni necháme rozpustí. Pridáme šampiňónovú zmes, čo sa nám nevošla do syrov, pridáme biele mleté korenie a podľa chuti dosolíme. Podávame s varenými zemiakmi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár