NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vianočný recept na neodolateľné kolieska DEŇ a NOC s nadýchaným čokoládovým krémom.
Vianočný recept na neodolateľné kolieska DEŇ a NOC s nadýchaným čokoládovým krémom.
Vianočný recept na neodolateľné kolieska DEŇ a NOC s nadýchaným čokoládovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   25.11.2023

Vianočný recept na neodolateľné kolieska DEŇ a NOC s nadýchaným čokoládovým krémom.

Toto vianočné pečivo "DEN a NOC" predstavuje dokonalú harmóniu dvoch protikladov - svetlého a tmavého cesta, ktoré spolu tvoria lákavý vizuálny kontrast. Pridaním bohatého čokoládového krému sa tento kontrast premení na nezabudnuteľný chuťový zážitok. Každé sústo je plné lahodnej sladkosti a intenzívnej čokoládovej chuti, ktorá rozplýva na jazyku. Ideálne pre tých, ktorí hľadajú niečo nové a vzrušujúce na svoj vianočný stôl, tento recept je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov sladkého. Vyskúšajte tento jedinečný recept a prineste kúsok originálnej vianočnej mágie do vášho domova!

40 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

200 g
maslo
350 g
hladká múka
1 ks
bielok
1 lyžica
kyslá smotana
120 g
práškový cukor
3 lyžice
prášková čokoláda alebo kakao

Plnka:

100 g
maslo
50 g
práškový cukor
200 g
čokoláda
1 lyžica
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na prípravu cesta najprv zmiešajte všetky ingrediencie okrem práškovej čokolády, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Potom cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej z nich primiešajte práškovú čokoládu, bežne používanú na prípravu čokoládových nápojov, a dôkladne ju vmiešajte do cesta.
  2. Rozvaľkajte obe cestá na hrúbku približne 3 až 5 milimetrov. Potom pomocou vykrajovačov vytvorte rôzne tvary. Pritom dbáte na to, aby bol počet a typ tvarov rovnaký ako pri tmavom, tak pri svetlom ceste.
  3. Po vykrojení tvarov ich položte na plech na pečenie vyložený papierom na pečenie. Pečte ich pri teplote 200 stupňov Celzia po dobu 5 až 9 minút. Do svetlých tvarov môžete pomocou slamky alebo malého pohára vytvoriť dierku, čo zlepší ich vzhľad pri zdobení.
  4. Najprv vyšľahajte maslo s práškovým cukrom a rumom, kým zmes nebude penivá. Potom do nej pomaly prilievajte rozpustenú čokoládu a vyšľahajte nadýchaný krém. Týmto krémom potrite tmavé kolieska a prikryte ich svetlým kolieskom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár