NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Tvarohové buchty - jemné ako pavučinka
Tvarohové buchty - jemné ako pavučinka
Recept Tvarohové buchty - jemné ako pavučinka
Lacusin Lacusin    ·   30.10.2020

Tvarohové buchty - jemné ako pavučinka

Ešte minulý víkend sme mali na večeru fantastické mäkkučké buchty plnené tvarohom. Mala som veľa povinností, preto som ich nahrávala až teraz. Plnila som ich iba tvarohom, bolo to na želanie môjho manžela, ktorý tvarohové buchty miluje. Zjedol na jedno posedenie polovicu plechu. Autor: Lacusin

Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
2 ks
vajce
250 ml
mlieko
20 g
droždie
100 g
cukor
1 lyžička
rum
100 g
hera
štipka
soľ

Náplň:

400 g
tvaroh
2 lyžice
práškový cukor

Na dokončenie:

na pomazanie
olej
podľa potreby
práškový cukor
50 g
plátky mandlí
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások.
  2. Do misy nalejeme kvások, pridáme múku, celé vajcia, rozohriaty tuk, rum a soľ a vymiešame hladké pružné cesto.
  3. Cesto necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
  4. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 18 kúskov. Na každý kúsok dáme tvaroh zmiešaný s cukrom.
  5. Tvaroh do cesta zabalíme a skladáme na plech. Každú buchtu potrieme olejom a posypeme mandľami.
  6. Dáme do rúry vyhriatej na 200° C, za 5 minút znížime teplotu na 160° C a dopečieme dozlatista. Po upečení pocukrujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár