NajRecept.sk Dezerty Bábovky Trojfarebná torta v bábovkovej forme, ktorá sa nepečie a je pripravena expresne rýchlo.
Trojfarebná torta v bábovkovej forme, ktorá sa nepečie a je pripravena expresne rýchlo.
Recept Trojfarebná torta v bábovkovej forme, ktorá sa nepečie a je pripravena expresne rýchlo.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   16.1.2024

Trojfarebná torta v bábovkovej forme, ktorá sa nepečie a je pripravena expresne rýchlo.

Táto 15-minútová trojfarebná torta predstavuje dokonalú kombináciu jednoduchosti a osviežujúcej chuti. Bez potreby pečenia alebo použitia želatíny, je tento dezert ideálnou voľbou pre teplé letné dni. Rýchla a jednoduchá príprava zaistí, že máte tento lahodný dezert hotový behom 15 minút. Vrstvy troch farieb nielen skvele vyzerajú, ale každá z nich ponúka jedinečný chuťový zážitok. Pripravený dezert stačí len nechať stuhnúť a môžete si pochutnať na ľahkom a chutnom dezerte, ktorý poteší každého.

15 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
500 ml(alebo džús)
pomarančová šťava
45 g
kukuričný škrob
220 g
kryštálový cukor
1 l
mlieko
140 g
detská krupica
2 lyžice
kakao
2 lyžice
kokos
25 g
maslo
10 g
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začneme s prípravou pomarančovej vrstvy. Vezmeme hrniec, do ktorého nalejeme pomarančový džús. Pridáme doň 50 gramov cukru a kukuričný škrob. Zmes povaríme, kým nezískame hustú konzistenciu a potom ju rozprestrieme na dno pekáča.
  2. Potom sa pustíme do prípravy mliečnej vrstvy. V hrnci zmiešame studené mlieko s krupicou, 170 gramami cukru, vanilkovým cukrom a kokosom. Zmes dôkladne premiešame a privedieme do varu. Akonáhle začne vrieť, odoberieme hrniec z ohňa a vmiešame doň maslo.
  3. Následne polovicu mliečnej zmesi rovnomerne rozotrieme na čiastočne stuhnutú pomarančovú vrstvu. Pri nalievaní postupujeme opatrne, aby sme nerozbili pomarančovú vrstvu. Do zvyšnej polovice mliečnej zmesi pridáme kakao a dobre premiešame. Túto tmavšiu zmes potom starostlivo rozprestrieme na svetlú mliečnu vrstvu a hladko ju urovnáme.
  4. Hotový dezert umiestnime do chladničky, aby dobre stuhol. Ideálne by mal zostať v chladničke cez noc, ale pokiaľ ste, rovnako ako ja nedočkaví, môžete skúsiť dezert ochutnať už po štyroch hodinách chladenia, kedy by mal byť dostatočne tuhý.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár