NajRecept.sk Dezerty Koláče Tradičné makové rezy s vanilkovým krémom. Vyskúšajte ich podľa môjho vylepšeného starodávneho receptu.
Tradičné makové rezy s vanilkovým krémom. Vyskúšajte ich podľa môjho vylepšeného starodávneho receptu.
Tradičné makové rezy s vanilkovým krémom. Vyskúšajte ich podľa môjho vylepšeného starodávneho receptu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   24.1.2024

Tradičné makové rezy s vanilkovým krémom. Vyskúšajte ich podľa môjho vylepšeného starodávneho receptu.

U nás doma veľmi obľúbené makové rezy. Existuje veľa receptov, ja som verná nášmu tradičnému a to s celým makom v ceste. Vanilkový krém je varený zo Zlatého klasu, ale vy kľudne môžete použiť vanilkový puding a ja do krému ešte pridávam aj mascarpone. Toto som, priznám sa, vylepšila. Mne to takto chutí oveľa viac. Na vrch karamelové nasekané orechy a dezert je hotový. Poprípade môžete na vrch pridať len citrónovú polevu.

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
150 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
150 g
celý mak

Krém:

40 ml
mlieko
1 bal.
zlatý klas alebo vanilkový puding
3 bal.
vanilkový cukor
125 g
maslo
200 g
mascarpone

Vrch:

3 lyžice
kryštálový cukor
30 g
maslo
90 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Celé vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny. Potom postupne zašľaháme hladkú múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva. 
  2. Pripravené cesto nalejeme na klasický veľký plech s papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme na 180 st. asi 20 minút - sledujeme. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.
  3. V mlieku rozmiešame pudingové prášky, osladíme cukrom a uvaríme hustý puding, ktorý necháme pod potravinárskou fóliou vychladnúť.
  4. Maslo vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme po lyžiciach vychladnutý puding a na záver už len krátko zašľaháme mascarpone. 
  5. Poskladáme koláč - cesto - krém - cesto - krém - karamelové orechy. 
  6. Karamelové orechy:
    Cukor upálime na karamel, pridáme kúsok masla a miešaním ho necháme rozpustiť, pozor buble to. Keď je maslo rozpustené, pridáme smotanu a miešaním všetko spojíme. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár