NajRecept.sk Dezerty Múčniky Škoricové vrtule - fotopostup
Škoricové vrtule - fotopostup
Recept Škoricové vrtule - fotopostup
Lacusin Lacusin    ·   16.9.2020

Škoricové vrtule - fotopostup

Vynikajúce domáce pečivo, ktoré je obalené v škoricovom cukre. Ak máte radi sladké pečivo, tak toto zaradíte medzi svoje obľúbené. Len tak s maslom a medom, prípadne suché ku kávičke alebo k šálke čaju. Pozrite tiež fotopostup, je to úplne jednoduché a to cesto, s ním je radosť pracovať. Autor: Lacusin

Suroviny
200 ml
mlieko
20 g
droždie
90 g
kryštálový cukor
400 g
hladká múka
50 g
maslo
30 g
olej
2 ks
vajce
štipka
soľ

Na obalenie:

4 ks
škoricový cukor
50 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások.
  2. Ku kvásku pridáme múku, rozohriate maslo, olej, vajce a soľ a vypracujeme hladké pružné cesto. Zľahka poprášime múkou a necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 10 kúskov. Z každého kúsku urobíme valček, v polovici ho preložíme a stočením dvoch koncov vytvoríme vrtuľu.
  4. Vrtule preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ešte pol hodiny kysnúť a potom upečieme pri 200 °C.
  5. Upečené vrtule ihneď potierame maslom a obaľujeme v škoricovom cukre.
Komentáre k receptu
Saruman    ·   19.1.2022   ·   Odpovedať   ·  

Moc super recept doporučuju udělat a pěkně jse mi povedli děkuji.

Mimo    ·   15.11.2020   ·   Odpovedať   ·  

Těsto bylo super, dobře se s ním pracovalo .👍

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár