NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Recept na výborný a ultra rýchly krémeš za 30 minút
Recept na výborný a ultra rýchly krémeš za 30 minút
Recept na výborný a ultra rýchly krémeš za 30 minút
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   22.11.2023

Recept na výborný a ultra rýchly krémeš za 30 minút

Tento recept na krémeš z lístkového cesta je prekvapivo jednoduchý a rýchly, ideálny pre tých, ktorí chcú pripraviť luxusný dezert bez zložitého pečenia. S použitím predpripraveného lístkového cesta a niekoľkých ďalších základných surovín vytvoríte výnimočný dezert počas iba 30 minút. Krémeš sa skladá z chrumkavého lístkového cesta, ktoré je doplnené bohatou krémovou náplňou. Tento dezert je dokonalou kombináciou textúry a chuti, ktorá zaujme každého milovníka sladkého. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok je tak chutný, že si ho obľúbi celá rodina.

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
2x 275 g
lístkové testo
1 l
mlieko
3 bal.
vanilkový puding
10 lžíce
práškový cukor
250 g
máslo
2 ks
žĺtok
750 ml
smotana na šľahanie
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na prípravu tohto dezertu som použila už vopred rozvaľkané lístkové cesto. Rozvalcovala som na veľkosť plechu, potom položila na plech vyložený papierom na pečenie a dala piecť. Dôležité je pred pečením prepichnúť cesto vidličkou, aby sa pri pečení nadmerne nenafukovalo. Pečenie bolo v rúre nastavené na teplovzdušný režim pri 180 stupňoch asi 10 minút, kým cesto nezískalo zlatistú farbu. Akonáhle bolo cesto zlatisté, vybrala som ho z rúry.
  2. Počas pečenia pripravujeme polevu a krém.
  3. V mlieku rozmiešame prášky na puding, primiešame cukor a žĺtky. Po čiastočnom vychladnutí pridáme maslo a mixérom ušľaháme do hladkého krému. Tento mierne teplý krém potom rozotrieme na jeden z upečených plátov cesta.
  4. Druhý plát cesta potrieme čokoládovou polevou a necháme ju na izbovej teplote stuhnúť. Potom cesto nakrájame na štvorčeky.
  5. Vyšľaháme šľahačku, nanesieme ju na krém a na vrch rozložíme štvorčeky cesta s polevou. A je to hotové :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár