NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Recept na tradičný tvarohový koláč, ako od babičky.
Recept na tradičný tvarohový koláč, ako od babičky.
Recept na tradičný tvarohový koláč, ako od babičky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   20.1.2024

Recept na tradičný tvarohový koláč, ako od babičky.

Tento tvarohový koláč je skutočne skvelý. Je to lahodná tvarohová pochúťka. Jeho kakaové cesto je jemné a chutné. Spojenie s tvarohovou náplňou robí z tohto koláča skutočne vynikajúci dezert. Je to pôžitok pre chuťové bunky. Foto od fanúšika.

25 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
4 lyžice
kakao
250 g
maslo
160 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
2-6 lyžíc
mlieko
4 lyžičky
kypriaci prášok

Náplň:

1 kg
jemný tvaroh
6 ks
žĺtok
6 ks
bielok
120 g
práškový cukor
200 g
krupicový cukor
4 bal.
vanilkový cukor
2 bal.
zlatý klas/vanilkový puding
2 lyžice
limetková šťava
60 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z ingrediencií si pripravíme cesto, ktoré potom zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho vychladnúť v chladničke približne 30 minút.
  2. Najprv cesto rozdelíme na dve polovice. Každú polovicu vyvaľkáme na pracovnej ploche posypanej múkou (alebo ich môžeme rovno roztiahnuť rukami na plechu). Prvý vyvaľkaný plát cesta položíme na plech, ktorý sme vymazali tukom a vysypali múkou. Na toto cesto rovnomerne rozotrieme náplň a prikryjeme druhým plátom cesta. Celé dáme piecť v rúre pri teplote medzi 170 a 180 stupňami a to po dobu 25 až 35 minút.
  3. Na prípravu náplne najprv vyšľaháme bielky s krupicovým cukrom do tuhého snehu. Potom v mise vymiešame jemný tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom. Do zmesi vmiešame buď zlatý klas alebo pudingový prášok, pridáme limetkovú šťavu, maslo a žĺtky. Nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov, aby náplň zostala nadýchaná.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár