NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Recept na tradičné karamelové perníčky podľa receptu z knihy, ktorú som zdedila.
Recept na tradičné karamelové perníčky podľa receptu z knihy, ktorú som zdedila.
Recept na tradičné karamelové perníčky podľa receptu z knihy, ktorú som zdedila.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   15.12.2023

Recept na tradičné karamelové perníčky podľa receptu z knihy, ktorú som zdedila.

Receptov na medovníky je veľmi veľa, aj sme ich doma veľa vyskúšali ale až tento s karamelom je pre nás ten pravý a najlepší. Vyskúšajte aj vy!

15 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
160 g
med
200 g
práškový cukor
120 g
maslo
1 lyžička
sóda
500 g
hladká múka
2 ks
vajce
15-20 g
perníkové korenie
na potretie
vajce
na ozdobenie
orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Med, cukor a maslo rozpustíme v hrnci a varíme, kým to nezačne bublať.
  2. Pridáme sódu a zmes začne silno peniť. Stále varíme a miešame, kým to nezačne karamelizovať a nechytí to takú oranžovo-hnedú farbu.
  3. Necháme to trošku vychladnúť (nie úplne, inak to zatuhne a nebude sa s tým dať pracovať) a primiešame múku zmiešanú s perníkovým korením a vajíčka.
  4. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 1-2 hodiny oddychovať.
  5. Vykrajujeme perníky, každý potrieme vajíčkom a ozdobíme orechom a nakoniec pečieme 10 minút na 180 stupňoch.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár