NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Recept na najlepšie tortičky mini pavlova so šľahačkou a čerstvým ovocím
Recept na najlepšie tortičky mini pavlova so šľahačkou a čerstvým ovocím
Recept na najlepšie tortičky mini pavlova so šľahačkou a čerstvým ovocím
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   20.11.2023

Recept na najlepšie tortičky mini pavlova so šľahačkou a čerstvým ovocím

Tento recept na mini pavlovy so šľahačkou je ideálny na slávnostné príležitosti. Základ tvorí tuhý sneh z bielkov, kryštálového cukru, octu a kukuričného škrobu. Tieto suroviny sa šľahajú do tuhého snehu, ktorý sa potom nastrieka na plech a pečie pri postupne znižovanej teplote. Po upečení sa pavlovy plnia rastlinnou šľahačkou s kakaom a cukrom, pričom dekorácia zostáva na vašej fantázii. Recept je jednoduchý na prípravu, hoci výsledný vzhľad môže pôsobiť zložito

30 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

4 ks
bielok
200 g
kryštálový cukor
1 kávová lyžička
ocot
1 lyžica
kukuričný škrob

Krém:

250 ml
rastlinná šľahačka
2 lyžice
kakao
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv bielky dôkladne šľaháme spoločne s cukrom, až vznikne pevný sneh. Na dosiahnutie ideálnej konzistencie a úplného rozpustenia cukru odporúčam použiť vodný kúpeľ počas šľahania.
  2. Po odstránení z vodného kúpeľa pridáme do snehu zvyšné suroviny a premiešame. Túto zmes potom umiestnime do cukrárskeho vrecka s rezaným hrotom a na plech pokrytý papierom na pečenie vytvoríme kolieska s priemerom približne 5 až 6 cm. Pri nastriekávaní je dôležité vytvoriť uprostred dutinu – vyskladať asi tri vrstvy.
  3. Najskôr si predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia. Akonáhle do nej vložíte plech s pavlovami, teplotu znížte na 140 stupňov a pečte 15 minút. Potom teplotu ďalej znížte na 130 stupňov a pokračujte v pečení ďalších 75 minút. Počas pečenia sa vyhnite otváraniu rúry, aby sa udržala stála teplota. Po dokončení pečenia je najlepšie nechať pavlovy v rúre, aby pomaly vychladli.
  4. Naplníme pavlovy parížskou šľahačkou a potom ich ozdobíme podľa vlastného výberu. Môžete ich napríklad zdobiť rovnako ako ja, pridaním kakaa a cukru do šľahačky pre extra chuť a vzhľad.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár