NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Recept na domáce makové slimáky z chutného a jemného cesta. U nás mali veľký úspech.
Recept na domáce makové slimáky z chutného a jemného cesta. U nás mali veľký úspech.
Recept na domáce makové slimáky z chutného a jemného cesta. U nás mali veľký úspech.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   19.1.2024

Recept na domáce makové slimáky z chutného a jemného cesta. U nás mali veľký úspech.

Dnes som piekla podľa internetu :) Na instagrame na mňa vyskočili tieto makové slimáky, ktorým som neodolala a vyskúšala som ich. Musím povedať, že chutili, preto dnes bude repete a pripravím kakaové a škoricové. Chutné jemné cesto doplnené o sladkú náplň. Autor: Zuzana K.

95 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
70 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
štipka
soľ
250 ml
mlieko
1/2 kocky
droždie
1 ks
vajce
70 g
maslo

Náplň:

mak
práškový cukor
maslo

Na potretie:

1 ks
žĺtok
1 lyžica
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku, trochu soli, cukor, vajíčko dáme do misky a celé to zalejeme pripraveným kváskom - v troche teplého mlieka sme rozmiešali čerstvé droždie a nechali nabobtnať. 
  2. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, do ktorého na úplne záver zapracujeme zmäknuté maslo a necháme kysnúť asi jednu hodinu.
  3. Cesto po vykysnutí rozvaľkáme, potrieme náplňou - ja som pripravila makovú náplň - koľko maku, toľko cukru a pomaly zalievam rozpusteným maslom a vymiešam do mokrej hmoty. 
  4. Stočíme do tvaru hada a nakrájame. Dáme na plech, necháme kysnúť 20 minút a potom ich potrieme rozmiešaným žĺtkom, do ktorého sme pridali trochu mlieka. 
  5. Pečieme na 170 stupňov asi pol hodinu - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár