NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kokosové pečivo Recept na kokosovo-orechové včelie úliky
Recept na kokosovo-orechové včelie úliky
Recept na kokosovo-orechové včelie úliky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   2.12.2023

Recept na kokosovo-orechové včelie úliky

Tento recept na kokosovo-orechové maškrtenie je dokonalou sladkou pochúťkou pre milovníkov kokosu a orechov. Jedná sa o bohatú, sladkú zmes, ktorá spája tieto dve obľúbené ingrediencie do lahodného dezertu. Recept je flexibilný, čo umožňuje prispôsobenie množstva cukru podľa osobných preferencií, čo je ideálne pre tých, ktorí dávajú prednosť menej sladkým variantom. Táto pochúťka je skvelou voľbou pre špeciálne príležitosti alebo sviatočné pečenie, rovnako tak ako pre každodenné maškrtenie.

30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Linecké pečivo:

250 g
hera/Palmarín
400 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
1 bal.
Zlatý klas/vanilkový puding
1 bal.
vanilkový cukor

1.vrstva:

300 g
mleté vlašské orechy
270 g
práškový cukor
120 g
maslo
3 lyžice
rum
40 g
kakao

2. vrstva:

500 g
práškový cukor
150 g
kokos
6 lyžíc
rum
100 g
maslo

Na poliatie:

čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vykonajte preosievanie múky aspoň dvakrát cez jemné sitko. Potom pridajte nastrúhanú stuhnutú heru alebo Palmarin, žĺtky, cukor, zlatý klas alebo vanilkový puding a vanilkový cukor. Z týchto ingrediencií spracujte hladké cesto. Po vypracovaní cesto zabaľte do alobalu alebo potravinárskej fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke najmenej 2-3 hodiny, aby správne stuhlo.
  2. Rozvaľkajte cesto do hrúbky približne 3-4 mm a vykrajujte z neho kolieska. Na to môžete použiť formičku na včelie úliky, odmerku na kávu, alebo malú naberačku. V pôvodnom recepte sa používala odmerka na kávu, čo dávalo cestu tvar malých okrúhlych bombičiek. Pokiaľ nemáte odmerku na kávu, môžete použiť formičku na včelie úle. Takto pripravené sušienky pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov, zhruba 10 minút.
  3. Na prípravu prvej a druhej vrstvy dôkladne spracujte všetky príslušné suroviny tak, aby vznikli homogénne hmoty. Tieto hmoty potom použijete na naplnenie formičiek.
  4. Najprv si pripravte formičku alebo odmerku. Začnite vrstvením - prvú vrstvu urobte z bielej hmoty, potom pridajte tmavú vrstvu, a nakoniec všetko uzavrite lineckým kolieskom. Aby sa prvá vrstva neprilepila k formičke, môžete ju ľahko obaliť v práškovom cukre. Dbajte na to, aby bola vrstva cukru tenká, pretože v recepte už je dostatok cukru.
  5. Potom, čo naplníte formičky, odložte ich do chladničky, aby stuhli. Následne ich obaľte v rozpustenej čokoláde. Tieto sladkosti sú veľmi sladké, takže nabudúce môžete znížiť množstvo práškového cukru, ale chutia fantasticky!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár