NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Prežite znovu chuť detstva s týmto zabudnutým receptom na grilážové a burizónové rolády – priamo z babičkinej kuchárky.
Prežite znovu chuť detstva s týmto zabudnutým receptom na grilážové a burizónové rolády – priamo z babičkinej kuchárky.
Prežite znovu chuť detstva s týmto zabudnutým receptom na grilážové a burizónové rolády – priamo z babičkinej kuchárky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   20.11.2023

Prežite znovu chuť detstva s týmto zabudnutým receptom na grilážové a burizónové rolády – priamo z babičkinej kuchárky.

Tento tradičný recept na grilážové a burizónové rolády je kulinárskym skvostom, ktorý vás vráti späť do čias detstva. Grilážové rolády sú vytvorené z bohatého karamelového cesta, posypaného chrumkavými orechmi, zatiaľ čo burizónové rolády sú plné chuti čokolády a orieškov. Tento recept spája jednoduchosť s nevšednou chuťou a je ideálny na slávnostné príležitosti alebo ako pohostinný dezert pre rodinu a priateľov. Každé sústo týchto rolád je nostalgickou poctou tradičného českého cukrárskeho umenia.

35 min
Čas prípravy
Suroviny

Grilážky:

300 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
1 konzerva
Salko
250 g
mleté vlašské orechy

Burižónové roládky:

4 ks
vajce
4 lyžice
kakao
200 g
práškový cukor
200 g
100% tuk
1 bal.
burizony
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Grilážky:
    Cukor pomaly rozpustíme v hrnci na veľmi miernom ohni, necháme ho skaramelizovať. Osobne preferujem vytvárať karamel tak, že cukor v hrnci nijako nezamiešam.
  2. Akonáhle sa cukor úplne rozpustí, vmiešam doň maslo. Potom pridám salko a dôkladne premiešam. Celú zmes nechám prejsť varom a potom ju odstavím z ohňa. Do tejto ešte horúcej hmoty pridám mleté vlašské orechy, všetko dobre premiešam a plním oblátky.
  3. Približne 10 minút pred tým, než začnem plniť oblátky, ich položím na vlhkú utierku, aby zmäkli a dali sa ľahko zrolovať.
  4. Po zrolovaní oblátok ich starostlivo zabalím do alobalu, dôkladne utesním a nechám ich vychladnúť.
  5. Burizónové roládky:
    Rozšľahám vajíčka s cukrom a kakaom vo vodnom kúpeli, kým nevznikne hustá pena. Postupne pridám 200 g tuku, pokračujem v šľahaní, až zmes zhustne. Po zložení z vodného kúpeľa do hustej hmoty vmiešam jedno celé balenie burizónov, dôkladne premiešam a touto náplňou naplním oblátku.
  6. Pred naplnením oblátky znova nechám oblátku po dobu 10 minút na vlhkej utierke, aby dostatočne zvlhla a dala sa ľahko zrolovať.
  7. Potom oblátku starostlivo zabalím do alobalu a nechám ju vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár