NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Osie hniezda a úliky Nepečené kokosové úliky plnené kvalitným parížskym krémom
Nepečené kokosové úliky plnené kvalitným parížskym krémom
Recept Nepečené kokosové úliky plnené kvalitným parížskym krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   24.9.2020

Nepečené kokosové úliky plnené kvalitným parížskym krémom

Hľadala som recept na kokosové stromčeky, pretože som mala formičku, ale nejakým nedopatrením som ju počas umývania zlomila, tak nakoniec boli úliky. Jednoduché, chutné a nádherné. Plnila som parížsku šľahačkou, ale tú som nešľahala mixérom, iba zvarila a nechala v chladničke vychladnúť. Autor: Triniti

Suroviny

Základ:

80 g
práškový cukor
400 g
kokos
150 g
sušené mlieko
50 ml
smotana na šľahanie
1 plechovka
sladené kondenzované mlieko

Krém:

200 ml
smotana na šľahanie
200 g
čokoláda
1 bal.
piškóty
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmiešame cukor, kokos a sušené mlieko. To zalejeme kondenzovaným mliekom, pridáme smotanu (môžete pridať aj mlieko, ak nemáte smotanu) a spracujeme jednotnú hmotu, ktorú odložíme na pár hodín do chladničky, prípadne si základ pripravte večer a ráno budete tvarovať.
  2. Smotanu s čokoládou zahrejeme vo vodnom kúpeli. Keď sa čokoláda rozpustila, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny.
  3. Formičku zvnútra vysypeme práškovým cukrom, vtlačíme základ a vareškou alebo pomôckou, ktorá zvyčajne býva pri takýchto formičkách, urobíme dierku na krém.
  4. Vtlačíme krém pomocou cukrárskeho vrecka a nalepíme piškótu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár