NajRecept.sk Dezerty Koláče Nebeské vanilkové rezy so šľahačkou a kávovými piškótami
Nebeské vanilkové rezy so šľahačkou a kávovými piškótami
Recept Nebeské vanilkové rezy so šľahačkou a kávovými piškótami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   26.1.2024

Nebeské vanilkové rezy so šľahačkou a kávovými piškótami

Nebeské vanilkové rezy - lahodný dezert, skladajúci sa z jemných piškótov, vanilkového krému a šľahačky. Každé sústo je plné bohatej vanilkovej chuti a šľahačky.

55 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
150 g
práškový cukor
200 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
10 g
kakao
150 ml
voda
150 ml
olej

Krem:

800 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
100 g
kryštálový cukor
3 bal.
kyslá smotana
1 bal.
detské piškóty
podľa chuti
džem
podľa potreby uvarená
káva
250 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky ušľaháme do pevnej peny. Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a vyšľaháme do hladkej peny. Zmes kakaa, múky a kypriaceho prášku si pripravíme a dáme bokom. K žĺtkovej zmesi potom postupne pridávame bielkovú penu a striedavo s ňou aj suchú zmes múky, kakaa a kypriaceho prášku, pričom občas prilievame trochu vody a oleja.
  2. Nalejeme cesto na plech, ktorý sme predtým premazali tukom a posypali múkou. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov cca 20 minút, ale dôležité je pečenie priebežne kontrolovať.
  3. Do mlieka rozpustíme cukor a vmiešame vanilkové pudingové prášky. Privedieme do varu a uvaríme do zhustnutia. Hotový puding necháme vychladnúť. Potom doň vmiešame kyslú smotanu a dobre premiešame.
  4. Na vychladnutý korpus rozotrieme vrstvu džemu, potom rozotrieme prvú polovicu vanilkového krému. Na krém položíme piškóty, ktoré sme predtým namočili do kávy. Nakoniec pridáme zvyšok krému a povrch dezertu starostlivo uhladíme.
  5. Na vrchnú časť dezertu nanesieme vrstvu šľahačky ochutenej vanilkou, ktorú sme predtým vyšľahali do hladka. Finálny vzhľad dezertu dotvoríme podľa osobného vkusu a fantázie – môžeme použiť čokoládové hoblinky, ovocie alebo napríklad farebné cukrárske posypky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár