NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Najlepší recept na vianočné ischelské tortičky. Obľúbené pečivo podľa našich babičiek.
Najlepší recept na vianočné ischelské tortičky. Obľúbené pečivo podľa našich babičiek.
Najlepší recept na vianočné ischelské tortičky. Obľúbené pečivo podľa našich babičiek.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   9.11.2023

Najlepší recept na vianočné ischelské tortičky. Obľúbené pečivo podľa našich babičiek.

Tradičné recepty sú vždy aktuálne. Dlho som ich neskúšala, ale tento rok som sa rozhodla to zmeniť. Síce to s nimi nie je úplne jednoduché, ale stojí to za to. Najmä pre tých, ktorí majú radi orechy. Samotné cesto síce nie je orechové, ale náplň áno a to čo je na tom najlepšie, je kombinácia čokolády s celými orechmi na vrchu. Toto spojenie nielen poteší oko, ale aj chuťové bunky. Hoci pôvodný recept mal inú náplň, vrátila som sa k svojmu klasickému receptu – oriešky a marhuľová marmeláda.

20 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

150 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok
2 lyžice
rum
400 g
hladká múka
štipka
soľ
1 bal.
prášok do pečiva

Náplň:

100 g
mleté oriešky
3 lyžice
marhuľová marmeláda

Ďalej:

na poliatie
čokoláda
na ozdobu
polovica orecha
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske šľaháme maslo spolu s cukrom a vanilkou, kým nevznikne penivá zmes. Potom pridáme žĺtky a rum, následne aj zmes suchých surovín. Vytvoríme cesto, ktoré potom uložíme do chladničky na jednu hodinu a potom ho vyvaľkáme do tenkého plátu.
  2. Z vyváľaného cesta vykrajujeme kolieska a pečieme ich na papieri na pečenie vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov po dobu približne 7 minút. Je dôležité sledovať pečenie, pretože každá rúra môže mať odlišný čas pečenia, takže časový údaj je iba orientačný.
  3. Mleté oriešky zmiešame s marmeládou. Množstvo závisí od hustoty marmelády, takže vytvoríme náplň, ktorá nie je príliš hustá ani príliš riedka, aby zodpovedala našim preferenciám.
  4. Kolieska spojíme dohromady a potom ponoríme vrchnú časť do čokoládovej polevy. Čokoládovú polevu môžete pripraviť tým, že rozpustíte vysokopercentnú čokoládu vo vodnom kúpeli a pridáte 1 lyžicu masla na každých 100 g čokolády. Na vrch koliesok položíme polovicu orieška a necháme stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár