NajRecept.sk Dezerty Múčniky Môj vyskúšaný a overený recept na najlepší zákusok oblíž prst
Môj vyskúšaný a overený recept na najlepší zákusok oblíž prst
Môj vyskúšaný a overený recept na najlepší zákusok oblíž prst
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   22.11.2023

Môj vyskúšaný a overený recept na najlepší zákusok oblíž prst

Tento dezert je obľúbený nielen pri zvláštnych príležitostiach, ako sú oslavy a narodeniny, ale hodí sa aj k šálke kávy alebo čaju. Skladá sa z jemného cesta pripomínajúceho pavučinu, vrstvy vanilkového krému a je pokrytý bohatou vrstvou bielkovej peny, hore posypanej strúhanou čokoládou.

30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
50 g
práškový cukor
5 lyžíc
voda
200 g
kryštálový cukor
1 lyžica
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva
160 g
polohrubá múka

Krém:

500 ml
mlieko
4 lyžice
hladká múka
5 ks
žĺtok
1 bal.
vanilkový cukor
100 g
práškový cukor
250 g
maslo

Vrch:

5 ks
bielok
200 g
kryštálový cukor
1 ks
citrón - šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V jednej miske zmiešajte polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao. V inej miske ručne vyšľahajte vajíčka s práškovým a kryštálovým cukrom do tuhej peny. Potom postupne pridávajte vodu a nakoniec opatrne vmiešajte pripravenú suchú zmes pomocou varešky.
  2. Nalejte pripravené cesto do vyššieho pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 25 minút. Počas pečenia pravidelne kontrolujte, či je cesto upečené, pomocou špáradlom.
  3. Po upečení nechajte cesto vychladnúť na mriežke.
  4. Rozmiešajte hladkú múku, žĺtky a vanilku v mlieku a uvarte z toho hustý puding. Po uvarení nechajte puding vychladnúť. Medzitým vyšľahajte maslo s práškovým cukrom do peny. Do tejto peny postupne pridávajte lyžicami vychladnutý puding a vyšľahajte do hladkého krému. Tento krém potom nanesiete na vychladnuté cesto.
  5. Vo vodnom kúpeli vyšľahajte bielky s cukrom a šťavou z citróna do tuhého snehu. Sneh by mal byť dostatočne tuhý a ľahko roztierateľný. Hotový sneh potom nanesiete na krém, a to za tepla.
  6. Po nanesení snehu necháte zákusok vychladnúť a potom ho uložte do chladničky na najmenej 2 hodiny, aby dobre stuhol. Nakoniec ozdobte vrch zákusku strúhanou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár